Rietumas lekcija ievadīs otro muzikālo kino vakaru «Lielajā Dzintarā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 1.maijā pulksten 16 koncertzālē «Lielais dzintars» notiks jau otrs muzikālais kino vakars -  uz lielā ekrāna tiks izrādīts viens no visu laiku labākajiem mūzikliem «Viss šis džezs» («All That Jazz»). Seansa īpašā viešņa būs kinokritiķe Dita Rietuma, kas ievadlekcijā pirms filmas dalīsies ar interesantiem stāstiem un faktiem.

«Viss šis džezs» ir aizraujoša, dziesmām un dejām piepildīta, gandrīz autobiogrāfiska filma par horeogrāfu Džo Gideonu (Rojs Šeiders) un viņa attiecībām ar šovbiznesa pasauli, deju, skatuvi, sievietēm un cīņu ar atkarībām. Filmas sižets balstīts uz tās režisora Boba Fossa dzīves gaitām, darbiem un attiecībām.

Kinofilma saņēmusi četras ASV Kinoakadēmijas balvas «Oskars» - «Labākās dekorācijas», «Labākie kostīmi», «Labākā montāža» un «Labākā oriģinālmūzika».

Interesanti, ka «Viss šis džezs» ir pirmā filma ar stereo skaņu, kas izdota VHS formātā. Tās budžets filmēšanas laikā pieauga no 6,5 līdz 10 miljoniem ASV dolāru, jo režisors nekādi nevarēja pabeigt slaveno «Bye, Bye Life» fināla dziesmas ainu. Filmas uzņemšana ilga 101 dienu, bet pēcapstrāde - vairāk, kā 8 mēnešus.

Filmas režisors - Bobs Foss, lomās - Rojs Šeiders, Džesika Lanža, Līlands Palmers. ASV uzņemtā kinofilma pirmizrādi piedzīvoja 1979.gadā. Kinofilma tiks demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā, seansa ilgums kopā ar ievadlekciju – aptuveni 2,5 stundas. Filma ieteicama no 16 gadu vecuma.

Kā iepriekš ziņots, līdz maija beigām, piecas svētdienas pēc kārtas «Lielajā dzintarā» norisināsies īpaši muzikālie kino vakari, kas esošo koncertzāles pasākumu klāstu papildinās ar vēl vienu mākslas žanru.

Muzikālo kino vakaru ciklā uz lielā ekrāna tiks demonstrētas filmas saistībā ar mūzikas un dejas mākslu, izciliem skatuves māksliniekiem un to ceļu līdz panākumiem. Cikls tiek rīkots sadarbībā ar kinoprojektu «Spektrs», un tā būs pirmā reize, kad koncertzālē «Lielais dzintars» varēs baudīt kinofilmas.

Plašāka informācija par seansiem pieejama koncertzāles mājas lapā www.greatamber.lv. Biļetes par 5 eiro pieejamas visās Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles «Lielais dzintars» Informācijas centrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu