Atklātas detaļas par mūžībā aizgājušā mūziķa Prinsa mantojuma sadali (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu dziedātājs Prinss pirms nāves nebija izveidojis testamentu, tāpēc viņa mantojumu vajadzētu sadalīt mūziķa sešu māsu un brāļu starpā, teikts otrdien tiesā iesniegtajos dokumentos.

Prinsa māsa Tika Nelsone sacīja, ka jāieceļ Prinsa mantojuma pārvaldītājs.

Minesotas tiesā iesniegtajā pieteikumā Nelsone nenorādīja Prinsa mantojuma vērtību.

Prinss, īstajā vārdā Prinss Rodžers Nelsons, divas reizes precējies un šķīries. Viņam nav bērnu, un viņa vecāki ir miruši.

Prinsa pirmais menedžeris Ouens Hasnijs lēš, ka Prinsa dziesmu katalogs vien ir 500 miljonu ASV dolāru (443 miljonus eiro) vērts. Tas ietver potenciālās mūzikas licencēšanas tiesības filmās, televīzijā, reklāmās un videospēlēs, ko Prinss dzīves laikā atļāva tikai retos gadījumos.

Kā jau ziņots, hita «Purple Rain» autors pagājušajā nedēļā tika atrasts miris ierakstu studijā «Paisley Park Studios», kas bija arī viņa mājas. Prinss bija 57 gadus vecs.

Ņujorkas advokāts Maikls Koznickis pauda izbrīnu par to, ka Prinss nav atstājis testamentu, jo dzīves laikā stingri kontrolēja sava vārda un mūzikas izmantošanu.

«Man šķiet ļoti pārsteidzoši, ka viņš pieļautu tādu situāciju, ka pēc viņa nāves zūd kontrole pār šīm lietām,» norāda advokāts. «Kā gan varēs apturēt kādu mantinieku, kurš gribēs reklamēt violetās «Skittles» konfektes?»

Nelsone tiesas dokumentos norādīja, ka viņai neesot nekas zināms par Prinsa testamentu un viņai «nav pamata uzskatīt, ka mirušais izveidoja jebkāda veida mantošanas dokumentu».

Viņa ierosināja, ka par mantojuma pārvaldnieku varētu iecelt «Bremer Bank» banku Minesotā, kas vairāku gadu garumā sadarbojusies ar Prinsu.

Pēc Prinsa nāves ievērojami pieauga ierakstu pārdošanas apjoms. Kopš ceturtdienas nopirkti 2,3 miljoni Prinsa dziesmu un 580 000 albumu, liecina kompānijas «Nielsen Music» dati.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu