Brīvdabas treniņi jauniešiem Rīgas parkos. Pirmais jau šodien! (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Maijā Rīgas zaļajā zonā divas reizes nedēļā notiks pasākumi, kurus divas sportiskas jaunietes rīko saviem vienaudžiem – bezmaksas funkcionālie āra treniņi. Tie plānoti trešdienās pulksten 17.30 Viestura dārzā un svētdienās pulksten 11.00 Lucavsalā.

Pirmo treniņu, kas notiks 1.maijā pulksten 11.00 Lucavsalā, meitenēm vadīt palīdzēs mūziķis, aktīva dzīvesveida popularizētājs Kaspars Zlidnis. Visos svētdienas treniņos piedalīsies sabiedrībā pazīstami cilvēki, lai dalītos savā pieredzē un iedvesmotu jauniešus regulāri sportot. Kaspars Zlidnis par to, kāds ir ieguvums, piekopjot aktīvu dzīvesveidu:„ Sportot motivē vēlme attīstīties, kļūt labākam un dzīvot kvalitatīvāku dzīvi, kas ir pilna izaicinājumiem, kurus labprāt pieņemu, jo zinu, ka vienmēr esmu gatavs. Sports mums sniedz šo pārliecību un izturību!»

Paula Lazdiņa un Linda Anna Silavniece pašas ikdienā aktīvi sporto. Paula stāsta: "Savu ikdienu vairs nespēju iedomāties bez sporta. Esmu izmēģinājusi peldēšanu, kalnu slēpošanu, vieglatlētiku, volejbolu, distanču slēpošanu. Šobrīd aizraujos ar CrossFit. Sports man palīdzējis pārvaldīt stresa situācijas, mācījis organizēt savu ikdienu, būvējis pašapziņu un ļāvis iepazīt daudz lieliskus cilvēkus!»

Paula un Linda spējušas patstāvīgi organizēt jauniešu iniciatīvas projektu «Izlauzies brīvībā!» ar mērķi aicināt jauniešus nodarboties ar sportu Rīgas parkos un aktīvās atpūtas laukumos. Meiteņu izveidoto treniņu programmu apstiprinājuši sertificēti fitnesa treneri.

Dati apliecina, ka šobrīd Latvijā tikai 20 procenti jaunieši sporto pietiekami. Pasaules Veselības organizācija iesaka fizisku slodzi vismaz 30 minūtes četras līdz sešas reizes nedēļā.

Meitenes atzīst, ka reizēm barjeras jaunieši rada paši, meklējot iemeslus, kāpēc nesportot, nevis sportot. Tāpēc aicina – izlauzies brīvībā! Un paņem līdzi draugus!

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu