Ar daudzveidīgiem un krāšņiem pasākumiem Rīgā atklāj velobraukšanas sezonu (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Timothy Neesam (GumshoePhotos), CC BY-NC-ND 2.0

Šodien Rīgā tiek atklāta ikgadējā «Rīgas velo nedēļa» ar jau pazīstamiem un sabiedrībā iecienītiem pasākumiem - gaidāmi ģimenes velobraucieni, velo ekskursijas pa vēsturiskajām Rīgas ielām, orientēšanās pasākumi, diskusijas par veloinfrastruktūras attīstību un nepieciešamību, kā arī iemīļotais Tvīda brauciens, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Šodien plkst.11 visi velobraucēji, īpaši ģimenes ar bērniem, aicināti pievienoties «Ģimenes braucienā», kas sāksies pie tirdzniecības centra «Alfa». Kopīgā braucienā varēs doties pa Šmerļa ielu, Sergeja Eizenšteina ielu, Biķernieku ielu, Lielvārdes ielu līdz Brīvības ielai uz tirdzniecības centru «Alfa» , kur visas dienas garumā norisināsies atraktīvas, aizraujošas un interesantas ar velobraukšanu saistītas atrakcijas, aktivitātes un izklaides.

Kopumā no 30.aprīļa līdz 7.maijam notiks vairāk nekā 20 dažādi pasākumi sacensību un azarta cienītājiem, spraigas velosacensības, orientēšanās un erudīcijas spēles, kā arī izglītojošas velo ekskursijas, darbosies tirdziņš un velodarbnīca, lai sagatavotu velosipēdu sezonai, kā arī citi aizraujoši pasākumi.

«Rīgas velo nedēļa» noslēgsies ar tradicionālo Tvīda braucienu no Esplanādes. Rīgas Velo nedēļas mērķis ir parādīt Rīgas iedzīvotājiem, cik interesanta un dažāda ir velo kultūra, ieinteresēt cilvēkus pievienoties ikdienas velo braucēju pulkam, kā arī veicināt labākas attiecības starp velosipēdistiem un citiem satiksmes dalībniekiem.

«Rīgas velo nedēļu» organizē Rīgas dome sadarbībā ar biedrību «Rīgas velo nedēļa», kas ir apvienojusi Rīgas aizrautīgākos velo aktīvistus. «Velosipēds ir labākais pārvietošanās līdzeklis pilsētā, tādēļ iestājamies par to, lai Rīgas ielās veidotos kulturāla vide, sapratne un pozitīvas attiecības - gan velobraucējiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem, cienot vienam otru,» saka organizatori.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu