Keita Blanšeta iecelta par ANO bēgļu aģentūras labas gribas vēstnieci (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Austrāliešu aktrise un divkārtējā «Oskara» balvas laureāte Keita Blanšeta iecelta par ANO bēgļu aģentūras UNHCR labas gribas vēstnieci.

ANO augstais komisārs bēgļu jautājumos Filipo Grandi sacīja, ka Blanšeta «jau ir demonstrējusi lielu uzticību [bēgļu] lietai», jo nupat atgriezusies no Jordānijas, kur viņa tikās ar sīriešu bēgļu ģimenēm un uzzināja par viņu bīstamajiem ceļojumiem, glābjoties no kara.

«Es ļoti lepojos ar šīs lomas uzņemšanos,» pirmdien paziņoja Blanšeta. «Nekad nav bijis svarīgāka laika, lai atbalstītu bēgļus un izrādītu solidaritāti. Mēs dzīvojam bezprecedenta krīzes laikā, un ir jābūt dalītai atbildībai pasaules mērogā.»

Pašlaik pasaulē ir 60 miljoni bēgļu un cilvēku, kas kļuvuši par pārvietotām personām pašu valstīs, un tas ir lielākais skaits kopš Otrā pasaules kara.

«Šķiet, ka mēs esam krustcelēs. Vai mēs iesim līdzjūtības ceļu vai neiecietības ceļu?» sacīja Blanšeta.

«Es kā māte gribu, lai mani bērni ietu līdzjūtības ceļu. Šajā ceļā ir daudz vairāk iespēju, daudz vairāk optimisma, un ir risinājums,» teica četru bērnu māte Blanšeta.

UNHCR paziņoja, ka Blanšeta vairāk nekā gadu ir cieši sadarbojusies ar šo aģentūru, lai palielinātu informētību par piespiedu kārtā pārvietotām personām.

«Labas gribas vēstniekiem būs svarīga loma, radot labāku sabiedrības izpratni un atbalstu bēgļiem, un nekad nav bijusi lielāka vajadzība veidot šos tiltus. Mēs ceram, ka viņa savā jaunajā lomā iedvesmos daudz vairāk cilvēku,» sacīja UNHCR vadītājs Grandi.

Blanšeta iet citas aktrises Andželīnas Džolijas pēdās. Džolija gadiem ilgi bija UNHCR labas gribas vēstniece, līdz 2012.gadā tika iecelta par šīs aģentūras īpašo sūtni.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu