Ar jaunu dziesmu pie klausītājiem atgriežas grupa «Autobuss debesīs» (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc ilgākas radošas pauzes šopavasar pie klausītājiem ar jaunu dziesmu «Vēl es turu Tavas rokas» atgriežas grupa «Autobuss debesīs». 

Kompozīcija «Vēl es turu Tavas rokas» ir pilnīgi jauns komponista Imanta Kalniņa veikums ar Broņeslavas Martuževas vārdiem un tā ir priekšvēstnesis šīgada jaundarbu klāstam, kuru klausītāji pirmo reizi pilnā apjomā varēs novērtēt šāgada Imantdienās Cēsu pils parka estrādē. 

75. jubilejas gadu komponists Imants Kalniņš uzsācis savas mūzikas kolektīviem dāvājot vairākas jaunas dziesmas, tostarp vairāki skaņdarbi speciāli komponēti grupai «Autobuss debesīs». 

Dziesmā «Vēl es turu Tavas rokas» nedaudz tautiskā noskaņā ieskanas gan jaunas vēsmas, gan sadzirdams tas pats vecais labais «Autobuss debesīs» un jūtams nepārprotamais Imanta Kalniņa mūzikas rokraksts.

Pēc vairāku gadu radošas pauzes un retākas koncertdarbības, šogad grupa «Autobuss debesīs» veikusi vairākus ierakstus, kā arī gatavojas vairākiem nozīmīgiem un vērienīgiem koncertiem – 28. maijā grupa piedalīsies Imanta Kalniņa 75. gadu jubilejas koncertos Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars», muzicējot kopā ar Liepājas simfonisko orķestri, bet 9. jūlijā muzicēs ikgadējos Imanta Kalniņa mūzikas svētkos «Imantdienas», kas tradicionāli norisinās Cēsu Pils parka estrādē. 

Ņemot vērā, ka šogad jubileju svin ne vien komponists Imants Kalniņš, bet arī pašām Imantdienām aprit 40 gadu jubileju, koncertā sagaidāmi vairāki īpaši pārsteigumi. 

Biļetes uz šiem koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā, apmeklējot lapu www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu