Baltijas baleta konkurss pulcēs dalībniekus no 16 valstīm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 14. līdz 17. jūnijam Rīgā notiks jau trešais Starptautiskais Baltijas baleta konkurss, kurā šogad piedalīsies septiņdesmit dejotāji no sešpadsmit valstīm. 14. un 15. jūnijā Dailes teātrī notiks konkursa kārtas, savukārt 17. jūnijā Latvijas Nacionālajā operā pasākumu noslēgs krāšņš Galā koncerts ar uzvarētāju un izcilu viessolistu piedalīšanos.

„Esmu gandarīta, ka mūsu konkurss ar katru reizi raisa arvien lielāku interesi un piesaista lieliskus dejotājus no visas pasaules. Noskatoties dalībnieku pieteikuma video, esmu pārliecināta, ka cīņa par godalgotajām vietām būs spraiga, aiztaujoša un raisīs arī skatītāju interesi,” atklāj Latvijas Baleta un dejas ģildes priekšsēdētāja, konkursa rīkotāja Regīna Kaupuža.

Konkursam ir vairāki, vienlīdz nozīmīgi mērķi: jaunu talantu atklāšana, izglītības attīstība horeogrāfijas nozarē, klasiskā baleta tradīciju saglabāšana, pedagoģiskās darbības pilnveidošana, kā arī starptautiskās radošās sadarbības attīstība un kultūras apmaiņa.

14. un 15. jūnijā pulksten 15.00 Dailes teātrī notiks konkursa kārtas, kurās piedalīsies septiņdesmit profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji trijās vecuma grupās (no 12 līdz 14 gadiem, no 15 līdz 18 gadiem, no 19 līdz 26 gadiem) no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Krievijas, Vācijas, Rumānijas, Bulgārijas, Serbijas, Japānas, Korejas, Grieķijas, Kazahstānas, Kirgizstānas un Gruzijas.

Dalībniekus vērtēs starptautiska, profesionāla žūrijas, kuras priekšsēdētājs būs Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, bet žūrijas locekļu vidū būs kādreizējā Grand opera baleta zvaigzne Sirils Atanasofs (Francija), Maskavas Lielā teātra baleta repetitors Viktors Barikins (Krievija), Sanktpēterburgas Marijas teātra repetitore Irina Čistjakova (Krievija), Amerikas baleta teātra soliste Jekaterina Ščelkanova (ASV), Zagrebas Nacionālās operas baletmeistare Almira Osmanoviča (Horvātija), Berlīnes Valsts baletskolas mākslinieciskais vadītājs Mareks Rožickis (Vācija), Varšavas baletskolas mākslinieciskā vadītāja Jolanta Ribarska (Polija), Korejas baleta fonda prezidents, Seulas baleta kompānijas vadītājs dr. Jae Keuns Parks (Dienvidkoreja).

17. jūnijā plkst. 19:00 Latvijas Nacionālajā operā notiks II Starptautiskā Baltijas baleta konkursa Galā koncerts. Tajā uzstāsies konkursa uzvarētāji, kā arī izcili viesi Berlīnes Valsts operas baleta solisti Lisa Broikere un Uljans Tapors, Drēzdenes Semperoper baleta solisti Kortnija Ričardsone un Fabiens Forangers un Vīnes Valsts operas Deniss Čerevičko u.c.

Konkursa uzvarētāji saņems naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes Valsts baletskolā, Rīgas horeogrāfijas vidusskolā, Krievu klasiskā baleta intensīvajos vasaras kursos Rīgas horeogrāfijas vidusskolā.

Paralēli konkursa programmai tiks rīkotas meistarklases klasiskajā dejā Romas dejas Akadēmijas profesores Klarisas Muči (Itālija) un A. Vaganovas Valsts baleta akadēmijas (Krievija) pedagoga Ņikitas Ščeglova vadībā, piesaistot arī dejas pedagoģijas speciālistus un rosinot jaunu ceļu meklējumus dejas izglītības problēmu risinājumā.

šeit

šeit

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu