Dalībnieku skaitu pasākumos pie Uzvaras pieminekļa lēš ap 150 000 (400)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Biedrības «9.maijs.lv» rīkotajos pasākumos pie Uzvaras pieminekļa dalībnieku skaits varētu sasniegt ap 150 000, aģentūrai BNS prognozēja biedrības vadītājs Vadims Baraņņiks.

Divu dienu laikā apmeklētāju skaits varētu būt līdzīgs kā iepriekšējos gados. Tas nozīmē, ka 8.maijā un 9.maijā kopumā pasākumus varētu apmeklēt ap 150 000.

Pasākumos drošības nodrošināšanai strādās divas apsardzes kompānijas. Biedrībai notikušās tikšanās ar Valsts policiju un pašvaldības policiju, lai pārrunātu drošības jautājumus masu pasākumā.

Jau ziņots, ka Rīgas dome devusi atļauju vairākiem publiskiem pasākumiem 8.maijā un 9.maijā Uzvaras parkā, kur tradicionāli pulcējas lielākoties krievvalodīgie, lai 9.maijā atzīmētu nascisma sagrāvi.

Biedrības rīkotie pasākumi sāksies 8.maijā plkst.17, pieminot Otrā pasaules kara upurus, bet 9.maijā no plkst.9 līdz 23 pieteiktas svinības ar koncertiem, salūtu un tirdzniecību.

Tāpat Rīgā notiks gājiens maršrutā no Slokas ielas un Kalnciema ielas krustojuma pa Slokas ielu uz Uzvaras parku, kuru rīko Latvijas Antinacistiskās komiteja un biedrība «Perom» ar mērķi atcerēties ģimenes locekļus, kas Otrā pasaules kara laikā ir cīnījušies sabiedroto rindās pret nacistisko Vāciju. Apvienotais gājiens sāksies plkst.16. Organizatori pieļauj, ka tas varētu pulcēt ap 1000 dalībnieku. Pasākuma laikā Slokas ielā būs satiksmes ierobežojumi.

Komentāri (400)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu