Krievijā ar armijas parādi svin 1945.gada uzvaras gadadienu (178)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Maskavā pirmdien ar grandiozu armijas parādi tika svinēta Padomju Savienības 1945.gada uzvara pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā.

Pāri Sarkanajam laukumam devās aptuveni 10 000 karavīru, tanki un kodolraķešu sistēmas. Procesijā noskatījās prezidents Vladimirs Putins, augstākās amatpersonas un daudzi kara veterāni.

Putins uzrunāja karavīrus, sveica viņus svētkos, kas tradicionāli vieno vairumu Krievijas iedzīvotāju, neraugoties uz politiskajām atšķirībām.

Kremļa saimnieks arī izmantoja iespēju, lai mudinātu starptautisko sabiedrību būt vienotai cīņā pret globālo terorismu.

«Mums ir jāpārvar šis ļaunums, un Krievija ir gatava apvienot spēkus ar citām valstīm, lai radītu modernu, ārpusbloku starptautisku drošības sistēmu,» sacīja Putins.

Parādē Maskavā piedalījās arī gaisa spēku lidmašīnas, ieskaitot «Su 35», kādus Krievija izmanto kaujas uzdevumos Sīrijā.

Armijas parāde notika arī Krievijas gaisa spēku bāzē Hmeimimā, Sīrijā.

Svinības par godu Vācijas sakāvei pirmdien tiek rīkotas arī vairākās citās bijušajās Padomju Savienības republikās un PSRS savulaik okupētajās valstīs, kurās mitinās lielas krievu kopienas.

Maskavā līdzās Putinam atradās Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs, bet citu ārvalstu līderu goda viesu vidū nebija.

Rietumu līderi pērn Ukrainas krīzes dēļ ignorēja Kremļa uzaicinājumus piedalīties Maskavā sarīkojumos par godu Otrā pasaules kara uzvaras 70.gadadienai, tāpēc Putinam notikums bija jāsvin vienīgi Ķīnas, Kubas un citu Maskavai draudzīgu līderu sabiedrībā.

Komentāri (178)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu