Rīgā notiekošo 9.maija svinību dalībnieki pārsvarā sūdzējušies par karstuma ietekmi (42)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā pirmdien notiekošo 9.maija svinību apmeklētāji pārsvarā sūdzējušies par karstuma ietekmi, aģentūrai BNS pastāstīja «Medicīnas sabiedrības «ARS»» Neatliekamās medicīniskās palīdzības ārste Ieva Tīruma.

Pārsvarā tie bijuši gados vecāki cilvēki, kuri pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas, devušies turpināt svinības. Pagaidām uz slimnīcu «ARS» mediķi nogādājuši tikai vienu cilvēku - kādu vecāku sievieti, kura bija kritusi un traumējusi plecu.

Uzvaras parkā ap plkst.17 pulcējušies aptuveni desmit tūkstoši cilvēku, novēroja aģentūra BNS. Apmeklētāji uz pasākumu turpina ierasties. Plkst.16 norisinājās biedrības «Latvijas Antinacistiskā komiteja» rīkots gājiens, kurā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku. Gājiena dalībnieki no Slokas un Kalnciema ielas krustojuma devās uz Uzvaras parku, kur tika sagaidīti ar gavilēm.

Svētku dalībnieki pēc tam palaida gaisā 71 baltu balonu, kas simbolizē 71 gadu kopš Otrā pasaules kara beigām Eiropā. Pasākuma dalībnieki izturas mierīgi, skan Padomju laikmeta kompozīcijas un tā dēvētā Uzvaras pieminekļa pakājē tiek guldīti ziedi. Aģentūra BNS novēroja, ka pasākumā ir redzami arī Krievijas karogi.

Jau ziņots, ka oficiāli Latvijā 8.maijā piemin II Pasaules kara beigu atceres dienu, bet 9.maijā pasākumus Uzvaras parkā tradicionāli rīko krievvalodīgo organizācijas, jo tad Uzvaras dienu svin Krievijā.

Pasākumu programma liecina, ka aptuveni plkst.21.20 uzrunu sacīs Ušakovs, bet plkst.21.30 uz skatuves pie Uzvaras pieminekļa uzstāsies Krievijas rokdziedātāja Diana Arbeņina un grupa «Nočnije snaiperi».

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu