Pirmdienas vakarā publiskota milzīga «Panamas dokumentu» datu bāze (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdienas vakarā internetā publicēta milzīga «Panamas dokumentu» datu bāze, kurā ietverta informācija par vairāk nekā 200 000 slepenām kompānijām.

Dati pieejami vietnē «offshoreleaks.icij.org», vēsta BBC.

Jau ziņots, ka tā dēvētie «Panamas dokumenti» atklājuši, kā daudzi turīgi cilvēki izmanto slepenas kompānijas, lai izvairītos no nodokļu nomaksas un sankcijām.

Izmeklējošo žurnālistu starptautiskais konsorcijs (ICIJ) jau iepriekš paziņojis, ka dokumentu publiskošana ir «nākamais solis mūsu gadu ilgajā izmeklēšanā», un tā turpinās publiskot dokumentus turpmākajās nedēļās un mēnešos.

Jau vēstīts, ka no Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra ir nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savus aktīvus no nodokļu iestādēm.

«Panamas dokumentos» minēti 12 pašreizējie vai bijušie valstu vai valdību vadītāji, tostarp Islandes un Pakistānas premjeri, Ukrainas un Ķīnas prezidenti, Saūda Arābijas karalis, kā arī tādas sporta un kino zvaigznes kā Džekijs Čans.

Vācijas laikraksts «Sueddeutsche Zeitung» ieguva «Mossack Fonseca» dokumentus no anonīma avota un dalījās ar citiem pasaules medijiem, izmantojot ICIJ.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu