Kannu kinofestivālā ievieš stingrus drošības pasākumus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kannu kinofestivālā tiks pārbaudītas viesu somas un norises vietu katru dienu pārbaudīs sprāgstvielu eksperti, pirmdien paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

Kannu kinofestivāls sāksies trešdien. Centrā «Palais des Festivals», kurā pasākums notiek, par drošību gādās apmēram 400 apsargi, bet pilsētā darbosies vēl vairāki simti policistu.

69.Kannu festivāls norisināsies tikai pusgadu pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē, kurā gāja bojā 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

«Gatavojoties festivālam, nedrīkst aizmirst, ka risks vēl nekad nav bijis tik augsts un mums ir ienaidnieks, kas var uzbrukt jebkurā brīdī,» sacīja Kaznēvs. «Mums visu laiku jābūt ļoti piesardzīgiem.»

Kaznēvs norādīja, ka Kannās ņemts vērā «pasākuma globālais vēriens, tā popularitāte, lielais slavenību skaits, kas mums jāpasargā, lielie pūļi publiskās vietās, vienlaikus cenšoties saglabāt svētku atmosfēru, kas ir ļoti svarīgi veiksmīgai festivāla norisei».

Kannu ielās izvietotas apmēram 500 drošības kameras, padarot to par visvairāk novēroto pilsētu Francijā, sacīja mērs Dāvids Lisnārs.

Viņš noraidīja bažas, ka stingro drošības pasākumu dēļ cietīšot Kannu kinofestivāla svētku gaisotne.

«Mums izdevies saglabāt festivāla atmosfēru. Cilvēki būs sarkanā paklāja galā. Visas ballītes būs autorizētas, taču mums jāgādā par drošību,» Lisnārs teica aģentūrai AFP. «Kannas jāsargā nevis tāpēc, lai varētu rīkot kokteiļu ballītes, bet gan tāpēc, ka tas ir augsta līmeņa profesionāls pasākums, kas nes labu slavu Francijai.»

Kannu kinofestivāls sāksies 11.maijā. Tas tiks atklāts ar režisora Vudija Allena kinolenti «Cafe Society».

Konkursa programmā iekļautas 20 filmas. Par «Zelta palmas zaru» sacentīsies tādi režisori kā Pedro Almodovars, Havjērs Dolans, Džims Džārmušs un Nikolass Vindings Refns. Par festivāla galveno apbalvojumu cīnīsies arī amerikāņu aktiera Šona Penna uzņemtā filma «The Last Face».

Žūrijas priekšsēdētājs būs austrāliešu kinorežisors Džordžs Millers, kurš uzņēmis piedzīvojumu filmu sēriju «Mad Max» («Trakais Makss»).

Žūrija sastāvēs no deviņiem locekļiem. Bez amerikānietes Danstas, francūzietes Paradī un itālietes Golino žūrijā būs arī irāņu producente Katajūna Šahabi, kanādiešu kino veterāns Donalds Sazerlands, dāņu aktieris Mads Mikelsens un franču režisors Arno Desplešēns.

Kannu kinofestivālā pēdējos gados žūrijā iekļauts līdzīgs skaits sieviešu un vīriešu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu