«Panamas dokumenti» atklāj «Harija Potera» aktrises noslēpumu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu aktrises Emmas Vatsones vārds figurē tā dēvētajos «Panamas dokumentos», vēsta «The Independent».

26 gadus vecās aktrises pārstāvis apstiprinājis, ka Vatsonei pieder slepena kompānija, taču viņa to neizmantojot, lai izvairītos no nodokļu nomaksas vai jebkādiem citiem nelegāliem nolūkiem. Aktrises pārstāvis uzsvēris, ka Vatsone ārzonas kompāniju izmantojot tikai un vienīgi «privātiem nolūkiem».

«Emma, tāpat kā daudzi citi sabiedrībā populāri cilvēki, ārzonas kompāniju izmanto anonimitātes un drošības nolūkos,» teikts pārstāvja paziņojumā.

Sabiedrība pirmoreiz ieguva pieeju tā saukto «Panamas dokumentu» ziņām par vairāk nekā 200 tūkstošiem slepenu ārzonas firmu, kad Starptautiskais izmeklējošo žurnālistu konsorcijs (ICIJ) pirmdien ievietoja internetā datubāzi ar meklēšanas funkciju.

Datubāzes pamatā ir daļa no 11,5 miljoniem dokumentu, kas noplūdināti no Panamas juridisko pakalpojumu firmas «Mossack Fonseca», un tajā ir atrodami vairāk nekā 360 tūkstoši vārdu privātpersonām un kompānijām, kas slēpjas aiz anonīmām ārzonas firmām, paziņoja ICIJ.

Šī datubāze parāda, cik lielā mērā pasaules turīgie cilvēki līdztekus noziedzniekiem veido šādas nominālas firmas, lai noslēptu un pārvietotu savus finanšu līdzekļus no likuma un nodokļu amatpersonu redzesloka.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu