Norvēģija: «Panamas dokumentos» esošajiem norvēģiem brīvprātīgi jāpiesakās vai jārēķinās ar sekām (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Giuseppe Milo (www.pixael.com), CC BY-NC 2.0

Norvēģijas Ekonomisko un vides noziegumu izmeklēšanas pārvalde (OKORIM) izplatījusi aicinājumu visiem tā sauktajos «Panamas dokumentos» iekļautajiem norvēģiem brīvprātīgi pieteikties varasiestādēm, pretējā gadījumā rēķinoties ar nopietnām sekām, ziņo interneta medijs «The Local».

«Panamas dokumentos» atrodamas arī 97 dažādas adreses Norvēģijā.

OKORIM uzsver, ka pārvalde rūpīgi seko līdzi šīs lietas attīstībai.

Tāpat pārvalde aicina ikvienu norvēģi, kurš šādā veidā centies izvairīties no nodokļu maksāšanas, brīvprātīgi pieteikties attiecīgajās Norvēģijas institūcijās.

Brīvprātīgas pieteikšanās gadījumā «Panamas dokumentos» esošajiem Norvēģijas pilsoņiem tiks piespriests mazāks sods.

Kā ziņo LETA, sabiedrība šonedēļ pirmo reizi ieguva pieeju «Panamas dokumentu» ziņām par vairāk nekā 200 000 slepenu ārzonas firmu, kad Starptautiskais izmeklējošo žurnālistu konsorcijs (ICIJ) pirmdien ievietoja internetā datubāzi ar meklēšanas funkciju.

Datubāzes pamatā ir daļa no 11,5 miljoniem dokumentu, kas noplūdināti no Panamas juridisko pakalpojumu firmas «Mossack Fonseca», un tajā ir atrodami vairāk nekā 360 000 vārdu privātpersonām un kompānijām, kas slēpjas aiz anonīmām ārzonas firmām, paziņoja ICIJ.

Šī datubāze parāda, cik lielā mērā pasaules turīgie cilvēki līdztekus noziedzniekiem veido šādas nominālas firmas, lai noslēptu un pārvietotu savus finanšu līdzekļus no likuma un nodokļu amatpersonu redzesloka.

Informācija netiek publicēta pilnībā daļēji tāpēc, lai novērstu piekļuvi minēto cilvēku kontu datiem un personas datiem.

Datubāzē var veikt meklēšanu pēc privātpersonas un kompānijas vārda un adreses, un tajā parādīta saistība starp datubāzē iekļautajām personām un kompānijām.

Informācija netiek sniegta par personu, kas slēpjas aiz šīm kompānijām, pilnu identitāti. Netiek informēts arī par aktīviem, kas saistīti ar kontiem.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu