Vējonis: 9.maijs tiek izmantots sabiedrības šķelšanai (344)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

9.maijs tiek izmantots sabiedrības šķelšanai, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» atzinis Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņaprāt, ar katru gadu situācija kļūst pieņemamāka. Cilvēku skaits, kas piedalās šādos pasākumos, samazinās.

Kā norāda prezidents, savā interpretācijā izmantojot vēstures faktus, ar pilnu jaudu darbojas Krievijas informatīvā kara mašīna. «Mēs neesam spējuši kvalitatīvi uzrunāt krievvalodīgos, un daudzi no viņiem jūtas atstumti. Viņos ir nepiederības sajūta, un Krievija to efektīvi izmanto, lai ietekmētu viņu prātus un jūtas. Šāda prasmīga manipulācija kādā mirklī var radīt problēmas Latvijas valstij. Tāpēc mums jāstrādā ar šo sabiedrības daļu, veicinot kritisko domāšanu,» skaidro Vējonis.

Viņš uzsvēra, ka sabiedrības saliedēšanas procesam jānotiek uz citiem pamatiem. Vienā vai divos gados izdarīt to, kas 26 gados ir nolaists, esot faktiski neiespējami.

LETA jau ziņoja, ka 9.maija pasākumu Uzvaras parkā dienas gaitā apmeklējuši aptuveni 150 000 cilvēku, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Komentāri (344)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu