/nginx/o/2018/07/29/11083662t1hb578.jpg)
Sastāvdaļas:
Kūkas kārtām
- 2 lielas olas
- 4 ĒK medus
- 180g cukura
- 120g sviesta
- 1 šķipsniņa smalkās sāls
- 1 TK sodas
- 1 ĒK ābolu etiķa
- 450-500g miltu
Krēmam
- 250g «Mascarpone» krēmsiera
- 800g skābā krējuma (vismaz 25%)
- 100g pūdercukura
- 1 ĒK medus
Medus kūkas kārtu sagatavošana
Olas, cukuru un sviestu lieciet karstuma izturīgā bļodā un ūdens peldē izkausējiet. Ik pa brīdim masu varat apmaisīt ar putojamo slotiņu. Kad sviests ir izkusis un cukura graudiņi arī, bļodu varat ņemt nost no karstuma. Atsevišķā mazā trauciņā sajauciet sāli, sodu un etiķi. Samaisiet un lejiet klāt sviesta masai. Kā pēdējos lieciet klāt miltus. Ar koka vai silikona lāpstiņu miltus iemīciet mīklā. Kad sastāvdaļas rūpīgi samīcītas kopā, bļodai pārklājiet pāri pārtikas plēvi un lieciet uz 30 minūtēm ledusskapī atdzesēties. Mīklai jānostāvas, lai tā kļūtu elastīga un nedaudz cietāka. Kad pagājušas 30 minūtes, mīklu ņemiet laukā no ledusskapja un sadaliet astoņās vienādās daļās. Galdu viegli apbirdiniet ar miltiem, lai mīkla nepielīp. Katru no astoņām daļām izrullējiet un, izmantojot šablonu, izgrieziet apļus.
Medus kūkas kārtu cepšana
Ielejiet 100 ml ūdens cepeškrāsns rezervuārā. Iestatiet cepeškrāsni PluSteam režīmā (tvaika simbols) un uzkarsējiet krāsni līdz 200◦C. Piespiediet tvaika pogu un pagaidiet piecas minūtes. Izgrieztos mīklas apļus lieciet uz pannas un cepiet cepeškrāsnī 5 – 6 minūtes, līdz tie ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu. Pēc cepšanas tos atdzesējiet uz līdzenas virsmas.
Krēma sagatavošana
Medu, pūdercukuru un «Mascarpones» sieru lieciet bļodā un samaisiet, līdz masa kļūst viendabīga. Pievienojiet skābo krējumu un ar mikseri visu kuliet, līdz masa kļuvusi nedaudz biezāka.
Kūkas būvēšana
Sāciet ar pirmo plāksni. To lieciet uz trauka, uz kura pasniegsiet kūku. Tai pa virsu klājiet krēmu. Tā vienu virs otras sakrāmējiet visas plāksnes. Gan ap malām, gan virspusi noklājiet ar krēmu. Kūku lieciet ledusskapī nostāvēties un ievilkties vismaz uz 2 stundām. Dekorēt kūku varat pēc sirds patikas, piemēram, Anna Panna to dekorē ar svaigām ogām un karamelizēto popkornu!