Aģentūra: EK vēlas uzlikt satura kvotu «Netflix» pakalpojumam (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) vēlas panākt, lai vismaz 20% no video straumēšanas pakalpojuma «Netflix» piedāvājuma Eiropas valstīs veidotu Eiropas filmas un seriāli, liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā nonācis ierosinājuma uzmetums.

Nākamnedēļ EK publicēs ierosinājumus izmaiņām noteikumos, kas attiecas uz radio, televīziju un straumēšanu, lai cīnītos pret Holivudas ražojumu dominanti to saturā.

EK arī plāno iekasēt nodokļus no ASV interneta straumēšanas pakalpojumiem, lai savākto naudu novirzītu Eiropas kino un televīzijas atbalstam.

«Eiropas [kino un televīzijas] popularitāte pieaugs, ja straumēšanas pakalpojumiem tiks uzlikts pienākums piedāvāt Eiropas saturu,» teikts AFP rīcībā nonākušajā priekšlikumā.

Sestdien EK viceprezidents mediju jautājumos Andruss Ansips Kannu kinofestivālā sacīja, ka esot pienācis laiks grozīt Eiropas Savienības (ES) noteikumus.

«Mums jāizveido vienlīdzīgs spēles laukums,» viņš teica par tiešsaistes platformām.

Straumēšanas pakalpojums «Netflix» iepriekš norādījis, ka esot pret papildu nodokļu maksāšanu, no kuriem valstis varētu subsidēt filmu industriju. Tā vietā «Netflix» ir gatavs uzņemt savu oriģinālo saturu Eiropā un citviet.

Ja ierosinājums tiks iesniegts EK, to vēl būs jāapstiprina ES Padomei un Eiropas Parlamentam.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu