Foto: Ar «Satellites LV» koncertu atklāta Kalnciema kvartāla koncertsezona (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

19.maijā ar grupas «Satellites LV» koncertu tika atklāta Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertsezona. Ieskaties fotogalerijā!

Viena no pašmāju neatkarīgās mūzikas spilgtākajām un godalgotajām grupām «Satellites LV» (agrāk «The Satellites») pēc diviem gadiem «pagrīdē» (tāds bija grupas nesenākā izdotā albuma nosaukums) nolēmusi atgriezties uz lielo mūzikas festivālu skatuves, un pirmais koncerts plašai publikai notika tieši Kalnciema kvartālā.

Pēc nosacīta klusuma perioda, kura laikā katrs no mūziķiem bija pievērsies saviem projektiem, «satelīti» aprīlī laiduši klajā pavisam jaunu dziesmu ar filozofisko nosaukumu «Bukovskis zinātu...», kas ir pirmais vēstnesis no gada beigās gaidāmā jaunā pilnmetrāžas studijas albuma. Jaunais muzikālais materiāls no iepriekšējā atšķiras ar to, ka grupa nolēmusi atteikties no elektriskās ģitāras asajām skaņām, priekšroku dodot siltākam, akustiskākam skanējumam.

Satellites LV sastāvs: Jānis Žilde (galvenais vokāls, ģitāra), Edgars Žilde (vokāls, ģitāra, taustiņi, elektronika), Toms Ostrovskis (bass), Mareks Ameriks (bungas, perkusijas), Ervings Znotiņš (taustiņi).Satellites LV sastāvs: Jānis Žilde (galvenais vokāls, ģitāra), Edgars Žilde (vokāls, ģitāra, taustiņi, elektronika), Toms Ostrovskis (bass), Mareks Ameriks (bungas, perkusijas), Ervings Znotiņš (taustiņi).

Vakara pirmajā daļā bija dzirdama Cēsu apvienība «Starmetis», ko var pieskaitīt lo-fi pseidožanram.

Grupas sastāvs: Andris Tereško (vokāls/ģitāra), Ilze Tereško (bass), Līga Krieviņa (sintezators), Kārlis Zagorskis (bungas/sampler).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu