Atrastas pazudušās «EgyptAir» lidmašīnas atlūzas, kā arī bojāgājušais (59)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes bruņotie spēki paziņojuši, ka piektdien Vidusjūrā atraduši lidsabiedrības «EgyptAir» pazudušās lidmašīnas atlūzas.

«Ēģiptes lidmašīnas un kuģi atraduši pasažieru personīgās mantas un daļu atlūzu 290 kilometrus uz ziemeļiem no Aleksandrijas,» sociālajā vietnē «Facebook» pavēstīja bruņoto spēku pārstāvis.

Grieķijas aizsardzības ministrs Pans Kammens savukārt preses konferencē paziņoja: «Pirms dažām stundām [Ēģiptes varasiestādes] mūs informēja, ka meklēšanas operācijas apvidū ir atrasts ķermeņa fragments, divi sēdekļi, kā arī viens vai vairāki bagāžas priekšmeti.»

Acīmredzami apstiprinot lidmašīnas katastrofu, Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi izteica dziļu līdzjūtību upuru ģimenēm.

Prezidenta kanceleja arī norādīja, ka turpinās notikušā cēloņu izmeklēšana.

Kairā piektdien ieradušies trīs Francijas aviācijas negadījumu izmeklētāji, kā arī aviobūves kompānijas «Airbus» tehniskais eksperts, lai pievienotos Ēģiptes izmeklētāju komandai, izmeklējot lidmašīnas pazušanas apstākļus un meklējot tās melno kasti.

«Francijas izmeklētāju dalības iemesls ir tas, ka no 56 pasažieriem 15 bija Francijas pilsoņi un Francijā atrodas lidmašīnas ražotāja galvenā mītne,» atklāja Kairas lidostas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Teritoriju, kurā, domājams, nokritusi lidmašīna, pārmeklē Francijas, Grieķijas un Ēģiptes kuģi un lidmašīnas.

Meklēšanas operācijas varētu aizkavēt spēcīgās lietusgāzes un stiprais vējš Vidusjūras austrumos, informēja Grieķijas meteoroloģiskais dienests.

Ēģiptes civilās aviācijas ministrs Šerifs Fatijs pirms tam norādīja, ka «teroristu uzbrukums» ir ticamāks cēlonis nekā tehniskas kļūmes rašanās.

Savukārt Francijas ārlietu ministrs Žans Marks Ero atzina, ka nav «pilnīgi nekādu pazīmju», kas ļautu saprast lidsabiedrības «EgyptAir» lidmašīnas avārijas cēloni.

«Mēs aplūkojam visas iespējamības, bet nevienai netiek dota priekšroka, jo nav pilnīgi nekādu pazīmju par avārijas cēloni,» sacīja Ero, lai gan Ēģiptes varasiestādes minējušas terorismu par iespējamo cēloni.

«EgyptAir» pasažieru lidmašīna ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes trešdienas naktī un pēcāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radariem.

Ar Ēģiptes pasažieru lidmašīnām pēdējā laikā ir notikuši vairāki incidenti.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» oktobrī uzņēmās atbildību par Krievijas pasažieru lidmašīnas uzspridzināšanu virs Sīnāja pussalas Ēģiptē brīdī, kad tā bija ceļā no kūrortpilsētas Šarm eš Šeihas uz Sanktpēterburgu. Katastrofā gāja bojā visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Šī gada martā Ēģiptes pilsonis, uzvelkot neīstu sprāgstvielu vesti, piespieda «Egypt Air» pasažieru lidmašīnu nosēsties Kiprā. Lidmašīnas nolaupītājs vēlāk padevās policijai.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu