/nginx/o/2018/07/29/11084298t1h2385.jpg)
Mazsālīto gurķīšu receptes ir ļoti dažādas, Katra saimniece izvēlas sev tīkamās garšvielas un pagatavošanas veidu. Piedāvājam piecas dažādas receptes.
Mazsālīti gurķīši
Nepieciešams:
- 1 kg gurķu
- 1 tējkarote sāls
- buntīte diļļu
- 5 ķiploka daiviņas
Pagatavošana:
Gurķiem nogriež galus. Lielākus gurķus pārgriež uz pusēm. Dilles un ķiplokus sagriež smalki, Gurķus samaisa ar dillēm, ķiplokiem un sāli, liek noslēgtā traukā. Gurķi gatavi ēšanai pēc dažām stundām.
Plastmasas maisiņā sālīti gurķīši
Nepieciešams:
- 1 kg nelielu gurķu
- 3-5 ķiploka daiviņas
- buntīte diļļu
- ēdamkarote sāls
Pagatavošana:
Ķiplokus un dilles sagriež ļoti smalki, gurķiem nogriež pašus galiņus, lai ātrāk sadraudzējās ar garšvielām. Visu liek plastmasas maisiņā, pārkaisa ar sāli, labi sakrata, aizsien maisiņu un liek ledusskapī līdz rītam.
Gāzētā minerālūdenī sālīti gurķīši
Nepieciešams:
- nelieli gurķīši
- dilles
- mārrutku lapas vai sakne
- upeņu lapas
- ķiršu lapas
- ķiploks
- sāls
- cukurs
- gāzēts minerālūdens
Pagatavošana:
Gurķus nomazgā un nogriež galus. Sālāmajā traukā pamīšus liek gurķus un zaļumus, pa starpām liekot uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas (ķiplokus liek bagātīgi).
Minerālūdenim pieliek sāli un cukuru (uz 1 l minerālūdens - 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkarote cukura). Ūdenim jābūt tik daudz, lai gurķus nosegtu. Gurķi būs gatavi jau nākamajā dienā.
Mazsālīti gurķi maisiņā 2
Nepieciešams:
- Gurķi – 1 kg
- Dilles ar kātiem – 1 pušķitis
- Rozmarīns – 1 zariņš
- Ķiploks – 4-5 daiviņas
- Baltie pipari – 1 tējk.
- Sinepju sēklas – 1 tējk.
- Rīsu etiķis – 2 ēdamk.
- Jūras sāls – 2 ēdamk.
- Plastmasas maiss – 1 gab.
Pagatavošana:
- Piparus un sinepju sēklas nedaudz saspied piestā.
- Noskalo gurķus, sagriez tos gareniski un liec maisā.
- Gurķiem pievieno visas garšvielas, etiķi un sāli.
- Sakrati maisu, lai viss tiktu labi samaisīts un liec ledusskapī.
Gurķus vari nogaršot jau pēc divām stundām, bet, ja atstāsi uz nakti tie būs izcila uzkoda brokastīm.
Izmēģini jaunas garšas un pievieno marinādei arī čili, timiānu, estragonu vai piparmētru.
Omes recepet
Nepieciešams:
- Nelieli gurķīši
- Sālījums - 1-2 ēdamkarotes sāls uz vienu litru ūdens
- Ķiploki
- Dilles
- Mārrutku lapas vai sakne
- 1 ēdamkarote cukura uz litru ūdens
Pagatavošana:
Gurķīšus nomazgā, sapilda burkā, pa starpām liekot garšaugus.
Katlā uzvāra ūdeni (no piepildītās burkas puse tilpuma būs sālījums), pieber sāli un uzvāra. Verdošu pārlej gurķiem. Liek siltā vietā, lai ieskābst.
Ja lej verdošu ūdeni, tad ātrāk ieskābst.