Restaurēto Rīgas Motormuzeju plāno atklāt 2.jūlijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Restaurētā Rīgas Motormuzeja atklāšana paredzēta 2.jūlijā, informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Pirmais simboliski uz restaurēto muzeju došoties pasaules vecākais auto «Benz Patent Motorwagen». Šis auto pirms 130 gadiem aizsācis pasaules autobūvi, tāpēc tā autentiskā replika esot vērtīgs muzeja jaunieguvums.

«Benz Patent Motorwagen» prezentācija norisināsies trešdien, 25.maijā, plkst.12 Doma laukumā, pie Doma baznīcas. Tad arī tikšot sākta laika atskaite līdz Rīgas Motormuzeja atklāšanai.

Pasākumā piedalīsies Rīgas Motormuzeja direktors Aivars Aksenoks, Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents Agris Šmits, Rīgas Motormuzeja Restaurācijas nodaļas vadītājs Gunārs Dortāns un Rīgas Motormuzeja speciāliste Aija Bauere.

Kā ziņots, patlaban ir pabeigta un nodota ekspluatācijā CSDD ēkas Mežciemā, Eizenšteina ielā 6, pirmā kārta un darbu sācis klientu konsultāciju centrs. Ēka Mežciemā esot veidota kā vienots komplekss, kuru plānots atvērt vasaras sākumā, kad apmeklētājiem būs pieejams arī Rīgas Motormuzejs - Baltijā lielākā seno spēkratu ekspozīcija, kā arī ar vēsturiskajiem spēkratiem saistīti pakalpojumi.

Kopumā klientu centra būve un Motormuzeja rekonstrukcija izmaksās aptuveni desmit miljonus eiro. Gan Motormuzeja rekonstrukcija, gan centra būve ir kopīgs projekts, un tam tika rīkota vienota iepirkuma procedūra. Tā kā CSDD ir valsts kapitālsabiedrība, tai pašai jānodrošina līdzekļi būvniecībai, vienlaikus nodrošinot sabalansētu iestādes budžetu. Projektam piesaistīti arī kredītlīdzekļi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu