Valmieras teātris viesosies Rīgā ar četrām izrādēm (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matīss Markovskis

Ikgadējās Valmieras teātra viesizrādes Rīgā šogad notiks no 17.augusta līdz 21.augustam, kopumā piedāvājot rīdziniekiem noskatīties četras izrādes, informēja Valmieras teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Ceriņa.

17.augustā un 18.augustā plkst.19 teātra mājā «Zirgu pasts» tiks piedāvāta Gunāra Priedes luga «Smaržo sēnes», kas uzvesta Mārtiņa Eihes režijā. Šī Priedes luga ir nozīmīga ar to, ka padomju gados tā bija aizliegta, šīs lugas dēļ Priedes darbi tika aizliegti vēl vairākus gadus vēlāk, tomēr konkrētais darbs tika atzīts tikai par «radošu neveiksmi», nevis «politisku kļūdu», kas lugas autoru paglāba no ieslodzījuma vai iespējamas izsūtīšanas.

Turpat, «Zirgu pasta» telpās, 19.augustā plkst.19 un 20.augustā plkst.14 pēdējo reizi būs skatāma Augusta Strindberga drāma «Nāves deja», kuras režisors ir Elmārs Seņkovs. Lugas notikumi risinās uz kādas salas, kur mīt kapteinis ar savu sievu, kuri jau 25 gadus dzīvo naidpilnā laulībā, turklāt abi nav piepildījuši savus dzīves sapņus.

Savukārt Dailes teātra Mazajā zālē tiks spēlētas divas izrādes - Menčela traģikomēdija «Rudenīgais blūzs» un Henrika Ibsena drāma «Celtnieks Sūlness». Izrādi «Rudenīgais blūzs», kuras režisors ir Varis Brasla, būs iespējams noskatīties 19.augustā plkst.19, kā arī 20.augustā plkst.14 un plkst.19. Tā vēsta par trim atraitnēm, kas izveidojušas klubiņu savu aizgājušo vīru piemiņai, tomēr ierasto kārtību sagroza kāds vīrietis, kurš ironiskā kārtā arī ir atraitnis.

Viesizrāžu noslēgumā, 21.augustā, būs iespējams noskatīties Dāvja Auškāpa režisēto drāmu «Celtnieks Sūlness». Tajā stāstīts par valdonīgu celtnieku vārdā Sūlness, kurš atrodas savas karjeras virsotnē, tomēr viņš ļoti baidās, ka karjera varētu sākt vest lejup. Sūlness pārdzīvo radošo un personības krīzi, ilgodamies pēc spēku pieplūduma un baidoties, ka jaunie ņems virsroku un ieņems viņa vietu.

Biļetes uz izrādēm pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā «www.bilesuparadize.lv».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu