Ungāru rokmūziķis apsūdz Kanje Vestu autortiesību pārkāpšanā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ungāru rokmūziķis iesūdzējis amerikāņu reperi Kanje Vestu tiesā par viņa skaņdarba neatļautu izmantošanu.

Ungāru mūziķis Gābors Prešers piektdien Ņujorkas tiesā iesniedzis sūdzību, ka trešdaļu no Vesta 2013.gada dziesmas «New Slaves» sastādot viena no viņa populārākajām dziesmām «Gyongyhaju Lany» («Pērles viņas matos»). Prešers to ierakstīja 1969.gadā grupas «Omega» sastāvā.

Dziesma «New Slaves» bija iekļauta Vesta albumā «Yeezus», kas sasniedza augstas vietas mūzikas topos visā pasaulē.

Prešers norāda, ka «Gyongyhaju Lany» esot starp Ungārijā un Austrumeiropā iecienītākajām popdziesmām. Viņš par autortiesību pārkāpumu pieprasa kompensāciju 2,5 miljonu ASV dolāru (2,2 miljonu eiro) apmērā.

Prešers sacīja, ka neesot zinājis par viņa skaņdarba izmantošanu Vesta dziesmām, kamēr neesot sākušās albuma «Yeezus» mārketinga aktivitātes. Ar viņu sazinājies Vesta advokāts, norādot, ka reperis «vēlas pēc iespējas ātrāk ar jums panākt vienošanos».

Pešeram tika dotas 24 stundas, lai atbildētu uz piedāvājumu atļaut dziesmas izmantošanu par vienreizēju maksājumu 10 000 dolāru (8900 eiro) apmērā. Taču Pešers nepiekrita advokāta izvirzītajiem nosacījumiem.

«Kanje Vests apzināti un tīši izmantoja apsūdzētāja kompozīciju bez atļaujas iegūšanas,» teikts Ņujorkas tiesā iesniegtajā sūdzībā. «Kad zādzība tika atklāta, apsūdzētie atteicās godīgā ceļā to risināt ar apsūdzētāju.»

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu