Eksperts komentē jaunākos secinājumus par «EgyptAir» lidmašīnā notikušo (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes Tiesu medicīnas iestādes vadītājs Hišams Abduls Hamids noliedzis iepriekš izskanējušo informāciju, ka «EgyptAir» lidmašīnas katastrofas upuru mirstīgo atlieku pārbaude liecina par to, ka noticis sprādziens, vēsta «BBC».

«Viss, kas publicēts šajā sakarā ir pilnīgi nepareizi,» viņš sacījis.

Iepriekš vēstīts, ka avarējušās «EgyptAir» lidmašīnas pasažieru mirstīgās atliekas norāda uz to, ka lidmašīnā tomēr noticis sprādziens.

Pirmdien Ēģiptes prokurors oficiāli pieprasīja no Francijas un Grieķijas datus par lidmašīnas avāriju. Pirmdien Kairas tiesu medicīnas ekspertu rokās nonāca bojāgājušo pasažieru mirstīgās atliekas, kurām bija iespējams veikt DNS analīzes.

Ekspertiem izpētei esot nodotas aptuveni 80 nelielas cilvēku ķermeņu daļas.

Ēģiptes prezidents iepriekš norādījis, ka «visi scenāriji ir iespējami» un joprojām tiek pētīta lidmašīnas «melnā kaste».

Tikmēr Ēģiptes civilās aviācijas ministrs norādījis, ka lidmašīnas katastrofa visdrīzāk bijusi terorakts.

«EgyptAir» pasažieru lidmašīna ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes 18.maija naktī un pēcāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radariem. Ēģiptes bruņotie spēki paziņojuši, ka piektdien Vidusjūrā atrastas avarējušās lidmašīnas atlūzas.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu