EK ierosina satura kvotu ieviešanu video straumēšanas pakalpojumos (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Komisijā (EK) iesniegts priekšlikums uzlikt satura kvotas tādiem amerikāņu video straumēšanas pakalpojumiem kā «Netflix» un «Amazon».

Trešdien prezentētajā priekšlikumā teikts, ka Eiropas valstīs vismaz piektdaļu straumēšanas pakalpojumu satura vajadzētu veidot Eiropas filmām un seriāliem.

Priekšlikumā arī ierosināts izveidot vienotu globālo tirgu, lai 500 miljoniem Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju būtu iespēja iegādāties preces un izmantot pakalpojumus no citām valstīm.

«E-komercija Eiropas Savienībā nedarbojas tik labi, kā varētu,» preses konferencē sacīja EK komisāre Elžbeta Beņkovska.

EK priekšlikumā teikts, ka tādiem straumēšanas pakalpojumiem kā «Netflix» un «Amazon» vajadzētu nodrošināt, lai Eiropas valstīs vismaz 20% satura veido Eiropas filmas un seriāli.

«Ar jaunajiem noteikumiem mēs saglabāsim mediju plurālismu, audiovizuālo mediju regulatoru neatkarību un nodrošināsim, ka video straumēšanas platformās nav vietas aicinājumiem uz naidu,» teica ES digitālās ekonomikas komisārs Ginters Etingers. «Mēs arī vēlamies nodrošināt vienlīdzīgu spēles laukumu, atbildīgu rīcību, uzticēšanos un godīgumu interneta platformu vidē.»

EK arī ierosināja, ka internetā darbojošies uzņēmumi no nākamā gada varētu atcelt «ģeobloķēšanu», kas patērētājiem liedz pasūtīt preci vai pakalpojumu no ārzemju vietnēm. Ja priekšlikums tiks pieņemts, nebūs atļauts pircējus pārvirzīt un vietnes vietējo versiju.

«Vienotajā tirgū nav vietas ES patērētāju diskriminācijai ar mērķi segmentēt tirgus, vadoties pēc nacionālajām robežām,» uzsvēra Beņkovska. «Patērētājiem un uzņēmējiem būs vienkāršāk gūt labumu no ES vienotā tirgus un pārrobežu e-komercijas, ja tiks ieviesti skaidrāki noteikumi, tie tiks labāk piemēroti praksē, kā arī pārrobežu sūtījumu cenas kļūs pieejamākas.»

Saistītā priekšlikumā EK ierosināja padarīt sūtījumu piegādes cenu veidošanos caurredzamāku, tādējādi radot lielāku konkurenci uzņēmumu vidū.

Par priekšlikumu ieviešanu lems ES dalībvalstis un Eiropas Parlaments.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu