«EgyptAir» katastrofas iemesls: Izvirzīta jauna notikušā versija (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptes aviokompānijas «EgyptAir» lidmašīnas katastrofa varētu būt notikusi apkalpes darbības rezultātā, reaģējot uz viltus signālu par sadūmojumu, vēsta «The Wall Street Journal».

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, konkrēto notikušā scenāriju izskata eksperti, kuri izmeklē katastrofu. Pastāv iespēja, ka brīdī, kad nostrādājis dūmu detektors, konkrētajam modelim «Airbus» var atslēgties svarīga drošības sistēma, tai skaitā arī lidojuma vadības drošība.

Pēc ekspertu domām, līdzīga situācija notikusi 2011.gada aprīlī ASV, kad uz aviokompānijas «United Airlines» A320 borta nostrādājis signāls, kas liecina par piedūmojumu. Kā tika ziņots vēlāk, pēc tam, kad piloti sākuši rīkoties pēc instrukcijas, dažas no elektroniskajām sistēmām pārstājušas darboties, kā rezultātā zaudēti sakari ar lidmašīnu.

Kā atzīmē «The Wall Street Journal», Ēģiptes aviokompānijas lidmašīnai tika uzstādīti jauni, daudz drošāki dūmu detektori. Lai arī daudz retāk, tomēr arī ar šiem detektoriem bijušas problēmas. Tiek norādīts, ka šie detektori ir ļoti jutīgi un var reaģēt pat uz putekļiem vai aerosolu.

«EgyptAir» pasažieru lidmašīna ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes 18.maija naktī un pēcāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radariem. Ēģiptes bruņotie spēki paziņojuši, ka piektdien Vidusjūrā atrastas avarējušās lidmašīnas atlūzas.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu