Bijušais teroristu vadonis paziņo par vēlmi pievienot Krievijai Ukrainu un Baltkrieviju (183)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Bijušais teroristu grupējuma «Doņeckas tautas republika» (DTR) «aizsardzības ministrs» Igors Girkins (Strelkovs) paziņojis, ka ir izveidota «Viskrievijas nacionālā kustība», kuras galvenais mērķis ir «Krievijas atdzīvināšana kā nacionālu valsti, kas kalpos visai krievu nācijai,» vēsta «Doždj TV». 

Jaunās kustības deklarācija pieņemta sestdien, un tajā tiek teikts, ka «zemēs, kurās dzīvo krievu ļaudis, kā arī zemēs, kurās ir lijušas krievu asinis, ir jāatgriežas Krievijas sastāvā».

Kustības biedri vēlas «apvienot Krievijas Federāciju, Ukrainu un Baltkrieviju, kā arī citas krievu zemes vienā kopīgā krievu valstī, un visā bijušajā PSRS teritorijā ieviest bezierunu krievu ietekmes zonu».

Starp citiem kustības biedru ieteikumiem bija dažādu «cilvēktiesību ierobežojošu likumu atcelšana», «politiskās dzīves atjaunošana iedzīvotājiem», kā arī dažādu citu likumu atcelšana.

Girkins, kurš sauc sevi par bijušo Federālās Drošības dienesta darbinieku, Ukrainas konflikta sākumposmā bija viena no redzamākajām figūrām šajā konfliktā, taču pēc tam viņš regulāri Kritizējis pastāvošo Krievijas varu, atklājot patiesību par notikumiem Donbasā.

Komentāri (183)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu