Rēvalde lūdz VK veikt pārbaudi Ventspils Augstskolā (6)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ventspils Augstskolas (VeA) rektore Gita Rēvalde lūgusi Valsts kontrolei (VK) veikt pārbaudi augstskolā, aģentūru BNS informēja Rēvalde.

Augstskolas rektore norādīja, ka tādējādi tiktu aiztaupīts līdz 42 000 eiro lielais finansējums, ko VeA Senāts 27.aprīlī viņai uzdeva piešķirt, lai veiktu iepirkumu «Ventspils Augstskolas finanšu pārvaldības un veiktspējas audits».

Rēvalde uzskatīja, ka Senāta sēdē norādījusi, ka šāda apjoma finansējuma tērēšana nav lietderīga, jo gadskārtējie revidentu atzinumi ir pozitīvi, kā arī šāda summa nav paredzēta VeA budžetā. Viņa norādīja, ka VK strādā objektīvi un neitrāli, un tās atzinumam būtu lielāka uzticamības pakāpe, kā arī novērstu aizdomas, ka pārbaude ir politiskais pasūtījums.

Rēvalde piemetināja, ka audita iepirkumu VeA Senāts lēma veikt pēc Senāta 23.marta sēdes, kurā piedalījās Ventspils pilsētas domes amatpersonas Aivars Lembergs un Jānis Vītoliņš.

Aģentūra BNS jau vēstīja, Rēvaldi augstskolas Satversmes sapulce atcēla no amata. Galīgais lēmums par to būs jāpieņem valdībai.

Rēvalde ir iesniegusi Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) un Izglītības valsts kvalitātes dienestā (IKVD) sūdzību, uzskatot, ka trešdienas vakarā notikušais balsojums augstskolā par viņas atcelšanu no amata nav bijis likumīgs.

Ventspils dome jau ilgāku laiku ir kritizējusi Rēvaldi augstskolas vadītājas amatā saistībā ar pašvaldības finansējuma izlietojumu.

Ventspils pašvaldība aprīlī nolēma veikt auditu par piešķirto līdzekļu izlietojumu VeA. Domes un augstskolas sadarbības līgums paredz kritērijus, kas augstskolai jāizpilda, lai saņemtu pašvaldības finansējumu. Pēc pašvaldības vērtētā, augstskolas darbības rādītājiem ir negatīva tendence.

Ventspils Augstskola ir valsts augstākās izglītības iestāde, kas dibināta 1997.gadā, un sākotnēji tās darbība pilnībā tika finansēta no Ventspils domes.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu