Oficiāli: Atklāts amerikāņu mūziķa Prinsa nāves iemesls

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu mūziķis Prinss mūžībā aizgājis nejaušas opioīdu pārdozēšanas dēļ, vēstīts oficiālajā autopsijas ziņojumā.

57 gadus vecā mūziķa nāve tiek definēta kā negadījums. Kā nāves iemesls autopsijas rezultātos minēta fentanila toksicitāte.

Rezultātos atklāts, ka nāves brīdī Prinss svēris vien 50 kilogramus. Tāpat minēts, ka mūziķis bijis tērpies melnā, kā arī atrasts sava īpašuma liftā.

Turpmākajos mēnešos policija izmeklēs, vai pretsāpju medikamentu fentanilu Prinsam izrakstīja ārsts, vai arī tas tika iegādāts nelegāli. Otrajā gadījumā medikamenta piegādātājam draud vairāku gadu cietumsods.

Fentanils ir sintētisks pretsāpju līdzeklis. To mēdz lietot pacienti, kuriem radusies tolerance pret citiem pretsāpju līdzekļiem, kurus var iegādāties ar recepti. Tā kā medikamenta pārdozēšana var beigties letāli, ASV Pārtikas un zāļu administrācija (FDA) to rūpīgi uzrauga, taču medikaments lielos apjomos tiek ražots nelegāli.

ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes (DEA) Mineapolisas nodaļas vadītājs Kents Beilijs solīja, ka turpināšot izmeklēšanu. «Varat būt droši, ka mēs būsim rūpīgi,» viņš teica.

«Izmeklēšana varētu paplašināties līdz cilvēkiem, kas bija viņam apkārt,» pieļauj Čikāgas advokāts Gals Pizeckis. «Ja fentanils tika iegūts nelegāli, nedomāju, ka Prinss tikās ar kādu nezināmu dīleri tumšā šķērsielā, lai to dabūtu.»

Jau ziņots, ka 21.aprīlī tika atrasts bez samaņas savas mājās Minesotā un apmēram pusstundu vēlāk tika atzīts par mirušu.

Zināms, ka nedēļu pirms nāves Prinsa privātā lidmašīna veica piespiedu nosēšanos Ilinoisas štata Molinas pilsētā, lai mūziķis varētu slimnīcā saņemt medicīnisko palīdzību.

Tika paziņots, ka mūziķim medicīniskā palīdzība bija nepieciešama gripai līdzīgu simptomu dēļ, bet neoficiāli plašsaziņas līdzekļi vēstī, ka Prinsam tika sniegta medicīniskā palīdzība narkotikas, iespējams, uz opiātu bāzes veidota pretsāpju līdzekļa, pārdozēšanas dēļ.

Joprojām nav pilnīgas skaidrības par mūziķa mantiniekiem, tā vērtība nav zināma, taču vietne «Celebrity Net Worth» lēš, ka tā varētu būt aptuveni 300 miljoni ASV dolāru (261 miljons eiro). Mantinieki iegūs arī Prinsa neizdotos ierakstus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu