Sekmīgi noslēgusies «Danske Bank» klientu privātpersonu pakalpojumu pāreja uz «Swedbank» (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien sekmīgi noslēgusies AS «DanskeBank» klientu privātpersonu pakalpojumu pārcelšana uz AS «Swedbank».

Sestdien, 4.jūnijā, uz «Swedbank» automātiski tika pārcelti visi attiecīgo klientu norēķinu konti, hipotekārie kredīti, patēriņa kredīti, noguldījumi un vērtspapīri. Pārcelto kontu atlikumi klientiem «Swedbank» internetbankā ir redzami un pieejami.

Lai nodrošinātu pilnīgu un nepārtrauktu pieeju saviem kontiem, «Danske Bank» klientiem jau pirms pārejas tika sagatavotas «Swedbank» norēķinu kartes, kā arī klienti tika aicināti laikus pieslēgt «Swedbank» internetbankas pieeju.

Pēc pārejas klienti var izmantot «Swedbank» pakalpojumus, un pakalpojumu nosacījumos un noteikumos nekādu būtisku izmaiņu nav - aizdevumu un noguldījumu procentu likmes nemainās.

Visi «Danske Bank» klienti, kuru līgumi tika pārnesti uz «Swedbank», saņems individuālas vēstules par pārceltajiem pakalpojumiem «Swedbank».

Klientu apkalpošanas pāreja notika, balstoties uz «Swedbank» un «Danske Bank» noslēgto vienošanos, kuru apstiprinājušas visas attiecīgās uzraudzības iestādes.

Pārejas rezultātā uz «Swedbank» Latvijā pārcelti aptuveni 5500 privātpersonu - līdzšinējo «Danske Bank» klientu pakalpojumi. Pārceļamo kredītu portfeļa apmērs Latvijā ir 108 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka «Danske Bank» un «Swedbank» pagājušajā gadā parakstīja līgumu par «Danske Bank» privātpersonu apkalpošanas biznesa pārcelšanu uz «Swedbank» Latvijā un Lietuvā.

«Danske Bank» Latvijā koncentrējas uz biznesa klientu un ar šiem klientiem saistītu privātpersonu apkalpošanu, savukārt pārējo privātpersonu apkalpošana kopš 2015.gada janvāra noteikta kā ārpus pamatdarbības esoša.

Šogad pirmajā ceturksnī «Danske Bank» Latvijā no savas pamatdarbības, proti, no biznesa klientu un ar tiem saistītu privātpersonu apkalpošanas, guvusi peļņu pirms uzkrājumiem kredītu vērtības samazinājumam 0,92 miljonu eiro apmērā. Tīrā peļņa pirmajā ceturksnī sasniedza 0,91 miljonu eiro.

«Swedbank» ir pēc aktīviem un klientu skaita lielākā banka Latvijā. «Swedbank» peļņa Latvijā pirmajā ceturksnī bija 28 miljoni eiro.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu