Rēvalde tiesā pārsūdz viņas atcelšanu no Ventspils Augstskolas rektora amata (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ventspils Augstskolas (VeA) rektore Gita Rēvalde šodien vērsusies Administratīvajā rajona tiesā, lai pārsūdzētu VeA Satversmes sapulces 25.maija lēmumu par viņas atcelšanu no rektora amata.

Kā aģentūru LETA informēja Rēvalde, viņa lūdz tiesu atzīt šo Satversmes sapulces lēmumu par spēkā neesošu. Rēvalde uzskata, ka Satversmes sapulce lēmusi ārpus savas kompetences, jo rektoru atbilstoši Augstskolu likumam var atcelt no amata pēc Senāta vai izglītības un zinātnes ministra ierosinājuma, ja viņa darbībā konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi. Rēvalde norāda, ka nav informēta par viņas darbībā konstatētiem normatīvo aktu pārkāpumiem.

Rēvalde par iesniegumu tiesai informējusi Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS).

Kā ziņots, VeA Satversmes sapulce nolēma atcelt no amata VeA rektori Rēvaldi.

VeA Satversmes sapulces lēmums par rektores atcelšanu tika argumentēts ar Satversmes sapulces debatēs dominējušo viedokli, ka Rēvalde ir zaudējusi viņai doto uzticību. Sapulcē izskanēja arī viedoklis, ka pašlaik vairs nepastāv tikai konflikts starp VeA un Ventspils pilsētas domi, bet situācija ir pāraugusi plašākā strīdā starp rektori un augstskolas personālu.

Rēvalde Satversmes sapulces locekļiem pauda viedokli, ka pret viņu vērstās aktivitātes esot politisks pasūtījums.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā bija pasliktinājušās attiecības starp tā laika VeA rektori Rēvaldi un Ventspils pilsētas domes vadību. Iepriekš Ventspils pilsētas dome izplatīja preses relīzi, norādot, ka pašvaldība nevar palikt vienaldzīga pret negatīvajām tendencēm, kas pēdējā laikā novērojamas VeA. Pašvaldība skaidro, ka Ventspils domes un VeA sadarbības principus nosaka savstarpējais līgums, kas noslēgts 2012.gadā. Līgums paredz piecus kritērijus, kas augstskolai jāizpilda, lai saņemtu pašvaldības finansējumu. Kā norāda Ventspils dome, kopš augstskolu vada pašreizējā rektore Rēvalde, vērtējums ar katru gadu samazinājies, lai gan pašvaldības finansējums ir pieaudzis.

No amata atbrīvotā rektore iepriekš noraidīja augstskolas vadībai izteiktos pārmetumus. «VeA finanšu situācija ir ļoti uzlabojusies. Nākamgad būsim spējīgi paši līdzfinansēt un priekšfinansēt projektus. Mēs varam arī aizņemties Valsts kasē, lai neapgrūtinātu Ventspils pašvaldības budžetu,» aprīlī pauda Rēvalde. Viņa norādīja, ka sadarbība ar pašvaldību, ja tā veidojas labi, var dot pozitīvu rezultātu. «Man nav zināmi iemesli, kāpēc pasliktinājusies sadarbība starp domi un augstskolu,» aprīlī norādīja Rēvalde.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu