Roulinga aizstāv melnādainas aktrises izraudzīšanos Hermiones lomai (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook.com/harrypottermovie

Britu rakstniece Dž.K.Roulinga nopēlusi negatīvo reakciju uz ziņām, ka gaidāmajā teātra izrādē «Harry Potter and the Cursed Child» Hermiones lomu spēlēs melnādaina aktrise.

Roulinga intervijā laikrakstam «The Observer» teica, ka viņai nepatīkot vairāku cilvēku pastāvēšana uz to, ka varonei «jābūt baltajai sievietei». Rakstniece norāda, ka Olivjē balvas laureāte Noma Dumezveni esot bijusi «labākā aktrise šai lomai».

Teātra iestudējumu 30.jūlijā sāks izrādīt Londonā. Dienu pēc pirmizrādes iznāks dramaturga Džeka Torna luga, uz kuras iestudējums balstīts.

Izrādē atspoguļota Harija Potera dzīve 19 gadus pēc notikumiem, kas aprakstīti rakstnieces Dž.K.Roulingas grāmatu sērijas pēdējā daļā «Harry Potter and the Deathly Hallows» («Harijs Poters un Nāves dāvesti»). Poters strādā Burvestību ministrijā un ir precējies. Viņa ģimenē ir trīs bērni.

Savukārt Hermione Grendžera precējusies ar bērnības draugu Ronu Vīzliju. Pāris audzina meitu.

Roulinga, kura ir aktīva tvitera lietotāja, sacīja, ka esot rēķinājusies ar to, ka «idioti uzvedīsies kā idioti». «Bet ko gan var pateikt? Tāda nu ir pasaule,» viņa piebilda.

Kad atklātībā parādījās ziņas par Dumezveni izraudzīšanos lomai, Roulinga nolēmusi «vienkārši un skaidri pateikt, ka melnādaina sieviete var spēlēt Hermioni ar manu svētību».

Iestudējuma režisors Džons Tifanijs teica, ka esot bijis «šokēts par to, ka cilvēki nevar iedomāties, ka stāsta varonis varētu nebūt ar gaišu ādas krāsu».

«Harry Potter» («Harijs Poters») sērijas filmās Hermiones lomu atveidoja britu aktrise Emma Vatsone.

Taču Roulinga norāda, ka Hermiones ādas krāsa grāmatās neesot pieminēta. «Kanons: brūnas acis, sprogaini mati un ļoti gudra. Nebija minēts, ka viņai būtu gaiša ādas krāsa,» viņa tvītoja.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu