Pārbaudi mašīnas vēsturi pēc VIN numura

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lietotu automašīnu iegāde ir laimes spēle, jo nav iespējams zināt to vēsturi un daudzi auto pārdevēji izmanto šo priekšrocību pārdodot automašīnas «bez avārijām», vai ar «oriģinālu nobraukumu». Tomēr zinot transportlīdzekļa VIN kodu (šasijas numuru) ir iespējams vismaz kaut ko uzzināt par transportlīdzekļa pagātni, izmantojot AutoDNA.lv lietotu automašīnu datu bāzi.

Kas ir AutoDNA.lv? Tā ir Latvijā pārstāvēta starptautiska kompānija, kas nodrošina auto vēstures pārbaudi vadoties pēc VIN koda. Kāpēc tieši pēc VIN koda? Jo VIN numurs katram transportlīdzeklim ir unikāls un tiek piešķirts automašīnai pametot rūpnīcu. Pēc VIN numura var uzzināt transportlīdzekļa vēstures ierakstus: avārijas, nobraukumu, ražotāju defektus, zādzības ierakstus, īpašnieku skaitu un veidu (taksis, īres, policijas u.t.t). Kā arī ar VIN kodu iespējams pārbaudīt jebkuru transportlīdzekli, ne tikai vieglās automašīnas, bet arī kravas, moto un pat traktortehniku.

Transportlīdzekļu pārbaude notiek tiešsaistes režīmā, autoDNA.lv mājas lapā tiek ievadīts VIN numurs un iespējams pasūtīt vēstures atskaiti par 3 - 15 eiro, atkarībā no pieejamās informācijas daudzuma.

AutoDNA ir starptautisks projekts, kura mērķauditorija galvenokārt ir Eiropas lietotu transportlīdzekļu tirgus. Tā ir lielākā lietotu transportlīdzekļu datubāze Eiropā, kas regulāri tiek papildināta un atjaunota pieejamā informācija nodrošinot lietotas automašīnas pircējam svaigāko informāciju par spēkratu. AutoDNA saņem informāciju no CSDD analogiem visā Eiropā no apdrošinātājiem, auto izsolēm, auto eksportētājiem un importētājiem, kā arī dažādām servisa stacijām un dīleriem nodrošinot pārbaudītu informāciju.

Neskaitot oficiālos informācijas sniedzējus, AutoDNA.lv ir arī savs VIN numuru meklētājs, kurš darbojās līdzīgi kā Google, Yahoo, bet galvenais mērķis ir transportlīdzekļu VIN numurs. Sistēma meklē VIN numuru, arhīva fotogrāfijas, nobraukumu un tā fiksēšanas datumu. Tādā veidā papildinot datubāzi, kurā ir informācija no sludinājumu portāliem, tādiem kā latauto.lv, Mobile.de, auto24, autoplius, SS.lv, u.c.

VIN numuru pārbaudīšana ir ļoti svarīga pirms lietotas automašīnas iegādes, jo tādā veidā ir iespējams izvairīties no sliktas lietotas automašīnas iegādes. Ir daudz negodīgu piemēru, kuros nobraukums tiek attīts no 300 tūkstošiem kilometru uz 50 tūkstošiem, norādot «Orģināls nobraukums». Piemēram, ir bijis arī taksometrs vai sasista automašīna, kas tiek pārdota kā «bez defektiem», «nav bijusi avārijās». Ir bijušas arī arī automašīnas, kuras ir slīkušas vai citādi bojātas dabas katastrofās.

Lietotu automašīnu pārdevēji izmanto neskaitāmus trikus, lai pārdotu automašīnas ar ne tik skaidru pagātni. Piemēram, piedāvājot pārbaudīt autorizētā dīleru centrā, kurā protams uzrādās tikai pēdējais nobraukumus, kurš fiksēts garantijās vai mainot eļļu, bet tas nav atskaites punkts, ja automašīna pēdējo reizi apmeklējusi dīlera servisu, piemēram, pirms 3 - 4 gadiem.

Zemāk parādīts uzskatāms piemērs, kur VW Transporter busiņš tiek pārdots kā jauns, bet patiesībā tam ir attīts nobraukums 3x no 600 tūkstošiem km uz 200 tūkstošiem km, un tā iepriekšējā izmantošana - policijas automašīna - tika slēpta.

VIN numuru pārbaude ir ļoti noderīgs palīgs potenciāliem lietotu automašīnu pircējiem. Tas ļauj ietaupīt laiku, naudu un nervus.

AutoDNA Facebook lapā

* Apmaksāts reklāmas raksts

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu