Londonā pirmoreiz izrāda jauno teātra iestudējumu par Hariju Poteru (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Otrdien Londonā pirmoreiz publiski izrādīts teātra iestudējums «Harry Potter and the Cursed Child» («Harijs Poters un nolādētais bērns»), kura scenārija tapšanā piedalījās britu rakstniece Dž.K.Roulinga.

Kā jau ziņots, izrāde sadalīta divās daļās, ko varēs noskatīties vai nu vienā dienā, vai arī divos vakaros. Otrdien Londonas «Palace» teātrī 1500 skatītājiem tika izrādīta iestudējuma pirmā daļa.

Patlaban notiek izrādes publiskie mēģinājumi. «Harry Potter and the Cursed Child» pirmizrāde notiks 30.jūlijā, bet dienu pēc tam grāmatas formātā iznāks luga, uz kuru izrāde balstīta.

Skatītājiem pēc izrādes tika izdalītas piespraudes ar lūgumu «glabāt noslēpumus» - neizpaust izrādes sižetu pirms oficiālās pirmizrādes.

Izrādē atspoguļota Harija Potera dzīve 19 gadus pēc notikumiem, kas aprakstīti rakstnieces Dž.K.Roulingas grāmatu sērijas pēdējā daļā «Harry Potter and the Deathly Hallows» («Harijs Poters un Nāves dāvesti»). Poters strādā Burvestību ministrijā un ir precējies. Viņa ģimenē ir trīs bērni.

Savukārt Hermione Grendžera precējusies ar bērnības draugu Ronu Vīzliju. Pāris audzina meitu.

Skatītāji raidorganizācijai BBC atklāja, ka izrāde esot pārspējusi cerības.

«Es nevaru sagaidīt otro daļu,» sacīja singapūrietis Rāms Surešs, kurš studē Londonā. «Es ceru, ka sekos vēl daudzas izrādes.»

«Man ļoti patika [Drako Malfoja dēla] Skorpiusa Malfoja tēls, kā arī redzēt Hariju, Ronu un Hermioni pieaugušus,» teica Natālija no Ohaio štata ASV.

Lai arī līdz pirmizrādei palikuši vēl nepilni divi mēneši, vairāki laikraksti jau pēc atklātā mēģinājuma publicēja atsauksmes.

«Skatītāji nāca pēc maģijas, un tās bija papilnam!» laikraksta «The Daily Telegraph» interneta vietnē norāda teātra kritiķe Hanna Fērnesa.

«Burvju vārdi un maģija kombinācijā ar smiekliem un dramatiskiem notikumiem nodrošina, ka «Harry Potter and the Cursed Child» attaisnos cerības un kļūst par milzīgu hitu,» raksta tabloīda «Daily Mirror» žurnāliste Klēra Ficsimonsa.

Biļetes nonāca pārdošanā pagājušā gada oktobrī. Visi 175 tūkstoši biļešu tika izpārdoti 24 stundu laikā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu