Premjers pieprasa Belēvičam sniegt skaidrojumu sabiedrībai (129)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) sabiedrībai ir jāsniedz plašāks skaidrojums par saņemto veselības aprūpi, trešdien paziņoja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Ja ministrs to nedarīs, tad varētu izvērtēt viņa rīcību un notikušo. Valdības vadītājs uzskata, ka ministrs nav pietiekoši komunicējis ar sabiedrību par šo jautājumu. Premjers norādīja, ka šorīt runājis ar Belēviču un prasījis viņam sīku skaidrojumu par izskanējušajām ziņām. «Ministrs apliecināja to, ka izmantojis tikai privātās klīnikas pakalpojumus. Viņš principa pēc neizmanto valsts apmaksātos pakalpojumus,» sacīja Kučinskis.

Ministru prezidents arī uzsvēra, ka Belēvičam ir pašam jārīkojas, lai novērstu izskanējušos apmelojumus. Vienlaikus premjers neizslēdza iespēju, ka gadījumā, ja veselības ministrs nesniegs savas rīcības skaidrojumus, varētu tikt sarīkota speciāla izmeklēšana.

Runājot par veselības nozarē iecerētajām reformām, Kučinskis pauda, ka to vai tās izdosies rādīs tuvākais laiks. «Es viņam esmu devis uzstādījumu. Es vēlos, lai tiktu nodrošināti optimāli risinājumi. Darbs būs tas kritērijs, kas apliecinās - vai to var izdarīt, vai nevar,» teica Ministru prezidents.

Kučinska komentārs sekoja pēc tikšanās ar Valsts prezidentu trešdien Jūrmalas rezidencē.

Jau ziņots, ka «Latvijas Avīze» trešdien raksta, ka Belēvičs maijā Latvijas Onkoloģijas centrā, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta operācija.

Belēviča izsūtītajā paziņojumā presei trešdienas rītā sacīts, ka viņš nesniegs komentārus par savu veselības stāvokli. Viņš uzsvēris, ka pēdējo reizi valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus saņēmis 2004.gadā.

Ministrs nav konkretizējis, kādā kārtībā palīdzību saņēmis.

Rīgas Austrumu slimnīca norāda, ka nesniegs nekādu informāciju par Belēviču, jo izpaust datus par pacientu aizliedz likums.

Situāciju trešdien izvērtēs ZZS Saeimas frakcijā.

Jau ziņots, ka Latvijā ir rindas uz valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, jo atvēlētā kvota nav pietiekama, taču pakalpojumus var saņemt arī par maksu. Austrumu slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova skaidro, ka par maksu pakalpojumi Latvijas Onkoloģijas centrā ir pieejami ievērojami ātrāk, pat dažu dienu laikā.

Komentāri (129)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu