Liepājas teātris uz Rīgu ved jaunākos iestudējumus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ziedonis Safronovs

12. un 13. augustā Liepājas teātris viesosies Dailes teātrī, piedāvājot skatītājiem savus jaunākos iestudējumus, kuri pirmizrādi piedzīvoja vien šosezon.

12. augusta vakarā skatītājiem tiks rādīta cilvēka drāma «Ziloņcilvēks», kuru iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere. Tas ir stāsts par reālu vēsturisku personu – Džonu Meriku – kurš dzīvojis Viktoriāņu laikmeta Londonā un kurš sava kroplā, iedzimtās slimības deformētā ķermeņa dēļ iesaukts par Ziloņcilvēku. Iestudējumā titullomu atveido aktieris Egons Dombrovskis, par kura veikumu teātra kritiķe Valda Čakare raksta: «Merika lomas tēlotājam Egonam Dombrovskim piemīt tas, ko sauc par aktiera organiku jeb spēju nodibināt ideālu saskaņu starp iekšējiem impulsiem un ārējo izpausmi, viņam piemīt intuīcija un gaume, kas ļauj atklāt Merika trauslo, jūtīgo iekšējo pasauli un vienlaikus bez jelkādām butaforijām, tikai virtuozi pārvaldot savu ķermeni un balsi, īstenot Ziloņcilvēka šausminošo fizisko veidolu.»

Pārējās lomās – Edgars Ozoliņš, Inese Kučinska, Anete Berķe, Kaspars Kārkliņš, Mārtiņš Kalita, Rolands Beķeris, Gatis Maliks un Kaspars Gods.

13. augustā skatītājiem tiks piedāvāts iestudējums «Portreti. Vilki un avis», kuru pēc Aleksandra Ostrovska lugas iestudējis Viesturs Meikšāns. Režisors iestudējumu veidojis kā savdabīgu portretu galeriju, vienlīdz lielu nozīmi piešķirot ikkatram lugas tēlam, līdz ar to katrs no viņiem ir gan centrs, gan veido fonu. Izrāde sastāv it kā no vairākām mini izrādītēm, kas noslēgumā saslēdzas vienotā veselumā.

«Skaista un apbrīnojami smalka izrāde, kas sajūsmina gan vizuāli, gan psiholoģiski, gan filozofiski. Viss ir pavisam vienkārši: jāredz!» pēc izrādes noskatīšanās rakstīja teātra kritiķe Zane Radzobe.

Lomās – Inese Kučinska, Edgars Ozoliņš, Everita Pjata, Anete Berķe, Kaspars Kārkliņš, Mārtiņš Kalita, Kaspars Gods, Ilze Trukšāne, Rolands Beķeris, Gatis Maliks.

Savukārt abos šajos datumos Mazajā zālē tiks spēlēta Liepājas teātra direktora Herberta Laukšteina monoizrāde «Cilvēks, kas vairās no lifta» Gaļinas Poliščukas režijā. Tas ir nebūt ne skumjš, bet humora pilns stāsts par to, kā par kāda cilvēka vienīgo draugu kļūst lifts.

«Monoizrādē redzams, ka Herberts Laukšteins jūt teātri kā dzīvu organismu, labi zina tā iekšējo uzbūvi un droši lieto nepieciešamos instrumentus stāsta patiesības radīšanai. Veikli uzzīmē uz lifta stikla sienas sievietes siluetu, izmanto pantomīmas elementus, pa punktiem seko lomas iekšējās darbības loģikai, trāpīgi spēlē ar intonācijām un iztur klusuma pauzes tā, ka tās ieskanas tur, kur visvairāk sāp,» par izrādi rakstījusi Līvija Dūmiņa.

Biļetes uz visiem iestudējumiem jau iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu