Edu Šīranu apsūdz plaģiātismā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divi amerikāņu mūziķi par plaģiātismu iesūdzējuši tiesā britu dziedātāju Edu Šīranu.

Dziesmu autori Mārtins Haringtons un Tomass Leonards, kurš strādā Haringtona kompānijā «HaloSongs», apgalvo, ka Šīrana 2015.gadā iznākušais hits «Photograph» esot ļoti līdzīgs viņu dziesmai «Amazing», kas tika sacerēta 2009.gadā.

Haringtons un Leonards pieprasa kompensāciju 20 miljonu ASV dolāru (17,6 miljonu eiro) apmērā, kā arī daļu no honorāra par dziesmas spēlēšanu, teikts tiesā iesniegtajos dokumentos.

Dziesmu sacerētāji vērsušies pret grupas «Snow Patrol» ģitāristu Džoniju Makdaidu, kurš minēts kā «Photograph» līdzautors, kā arī pret ierakstu kompānijām «Sony/ATV Music Publishing», «Warner Music Group» un «Atlantic Recording Corporation».

Haringtons un Leonards sūdzībā apgalvo, ka dziesmu piedziedājumos esot 39 identiskas notis. «Parasts klausītājs uzreiz sadzirdētu līdzības,» norāda abu vīriešu advokāts.

Sūdzībā norādīts, ka dziesma «Photograph» visā pasaulē nopirkta vairāk nekā 3,5 miljonus reižu, kā arī tā izmantota nesen iznākušajā romantiskajā drāmā «Me Before You» («Pirms atkal tiksimies») un tās reklāmas rullītī.

25 gadus vecais «Grammy» balvas laureāts Šīrans ir starp veiksmīgākajiem britu izpildītājiem. Viņš sacerējis dziesmas tādām mūzikas zvaigznēm kā Teilora Svifta, Džastins Bībers un «One Direction».

«Photograph» bija piektais singls no Šīrana 2014.gadā izlaistā albuma «x».

Haringtona un Leonarda sacerēto dziesmu ierakstīja britu dziedātājs Mets Kārdls, kurš 2010.gadā uzvarēja muzikālajā realitātes šovā «The X Factor».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu