Cēsīs skatāma ceļojošā fotoizstāde «Latvijas mazās gaismas pilis» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Līdz 30.jūnijam Cēsu Centrālajā bibliotēkas pirmajā stāvā ir skatāma fotoizstāde «Latvijas mazās gaismas pilis», noskaidrots bibliotēkā.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības un arhitekta Jāņa Dripes veidotajā fotoizstādē ir iespējams iepazīties ar 59 Latvijas bibliotēkām, kas pēdējos desmit gados piedzīvojušas pozitīvas pārmaiņas. Izstādē pārstāvēta arī renovētā Cēsu Centrālās bibliotēkas ēka.

Līdz šim «Latvijas mazās gaismas pilis» bija skatāmas 18 Latvijas pilsētās. Uz Cēsīm izstāde atceļojusi no Kaļiņingradas, kur bibliotēkas iepazina plaša bibliotekāru publika no visas Krievijas.

«Latvijas mazās gaismas pilis» ir ceļojoša fotoizstāde, kurā iemūžinātas skaistākās Latvijas bibliotēkas. Izstāde atspoguļo nozīmīgus kultūras notikumus un attīstību novados un kalpo par iedvesmu citām Latvijas pilsētām un pagastiem.

«Šis ir stāsts par pozitīviem procesiem Latvijas bibliotēkās no Līvāniem līdz Valmierai, no Kursīšiem līdz Medumiem vai Jumurdai, Mārupei un Zorģiem. Lai arī mērogi un rocība bieži ir nesalīdzināmi, mēs centāmies pamanīt ne vien izcilību, bet arī labo gribu visos Latvijas novados. Mūsdienīga bibliotēka sen vairs nav tikai grāmatu glabātuve. Labajos piemēros tā ir vietas dvēsele. Tur kopā lieliski sadzīvo kultūras mantojums un mūsdienu tehnoloģijas, grāmata un virtuālais teksts, mazpilsētu miers un pasaules elpa, arhitektūra un saturs,» uzskata arhitekts un izstādes kurators Jānis Dripe.

«Latvijas mazo gaismas piļu» izstādes idejas autori ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks un Limbažu Galvenās bibliotēkas direktore Dzintra Justa. Fotoizstādi rīko Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda, «ABLV Charitable Foundation», «Live Riga» un Latvijas pašvaldību atbalstu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu