Lībijas piekrastes tuvumā izglābti 2000 migrantu (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vidusjūrā Lībijas piekrastes tuvumā ceturtdien tika izglābti apmēram 2000 migrantu, paziņoja Itālijas krasta apsardze.

«Krasta apsardze ir koordinējusi 15 glābšanas operācijas, apmēram 2000 migrantu ir sveiki un veseli,» teikts krasta apsardzes paziņojumā, piebilstot, ka šajā glābšanā palīdzējuši Itālijas kara flotes kuģi un kuģi no Eiropas Savienības (ES) robežapsardzes aģentūras «Frontex» un tās militārās operācijas «Sophia».

Trešdien Lībijas piekrastes tuvumā tika izglābti vairāk nekā 800 migrantu, ko veica galvenokārt kuģi, kurus bija nofraktējušas palīdzības organizācijas «Ārsti bez robežām» («Medecins Sans Frontieres», MSF), «SOS Mediterranee», MOAS un «SeaWatch».

ANO bēgļu aģentūra UNHCR lēš, ka kopš gada sākuma, meklējot labāku dzīvi Eiropā, Itālijā ir ieradušies vairāk nekā 48 tūkstoši migrantu, kas lielākoties ir no Āfrikas valstīm uz dienvidiem no Sahāras tuksneša.

Pērn tajā pašā periodā bīstamo ceļu pāri jūrai uz Itāliju veica līdzīgs skaits migrantu.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem jaunieradušies migranti aizvien vairāk paliek pārpildītās nometnēs Itālijā, jo valstis uz ziemeļiem no tās ir slēgušas savas robežas, bloķējot migrantu sauszemes ceļus uz pārējo Eiropu.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu