Laikraksts: Belēvičs par valsts naudu ārstējies vēl šonedēļ, nevis pirms daudziem gadiem (215)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs par valsts naudu ārstējies vēl šonedēļ, nevis kā pats apgalvoja, pirms daudziem gadiem, šodien vēsta «Latvijas Avīze».

«Pēdējo 25 gadu laikā valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus esmu saņēmis tikai vienu reizi - 2004. gadā. Ievērojot Pacientu tiesību likumā garantētās pacienta tiesības, citus komentārus par savu veselības stāvokli nesniegšu,» šādu oficiālu ministra paziņojumu publicēja Veselības ministrija.

Belēvičs trešdien medijiem izdalīja divu čeku kopijas, kuri pierādot, ka viņš nevis izmantojis dienesta stāvokli un ārpus rindām un kvotām operēts Latvijas Onkoloģijas centrā (LOC), bet gan oficiāli maksājis SIA «Ādažu privātslimnīca».

Kā apliecina Belēviča izdalītās čeku kopijas, par divām manipulāciju reizēm Ādažu privātslimnīcā viņš kā fiziska persona kopā samaksājis 90 eiro - 45 eiro par katru no divām operācijām un ar tām saistītiem pakalpojumiem. Pati operācija, kā rāda katrs čeks, izmaksājusi 4,27 eiro, vēl 7,11 eiro izmaksājis dienas stacionārs, bet 33,62 eiro - paaugstināta servisa medicīniskā aprūpe.

Taču reālās cenas rokas operācijām Latvijas privātklīnikās ir desmitiem un simtiem reižu lielākas. Kā rāda, piemēram, Mikroķirurģijas centra oficiālais cenrādis, nav nevienas rokas operācijas, kas maksātu mazāk par 240 eiro, un to cenas pārsniedz arī 900 eiro par operāciju.

«Rokas operācijas mūsu klīnikā iespējams veikt valsts apmaksātas programmas ietvaros, pacienta līdzmaksājums nepārsniedz 45 eiro», norādīts Ādažu privātslimnīcas mājas lapā internetā. 45 eiro ir summa, ko par katru no savām rokas operācijām un saistītajiem pakalpojumiem kā līdzmaksājumu ir samaksājis Belēvičs.

SIA «Ādažu privātslimnīca» ārsts, Jānis Zaržeckis laikrakstam atzina, ka Belēvičs gan 30.maijā, gan 6.jūnijā ir ticis operēts valsts apmaksātās programmas ietvaros. Zaržeckis esot bijis operācijas veicējs.

Precīzu summu, kādu valsts samaksās par ministra operācijām, Zaržeckis gan nenosauca, skaidrojot, ka operācija sastāv no atsevišķām manipulācijām, katrai ir savs tarifs, dati tiek ievadīti Nacionālā veselības dienesta sistēmā, un pēc mēneša tiek veikts maksājums.

Kā iepriekš vēstīja «Latvijas Avīze» Belēvičs, kurš apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā LOC, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Savukārt Belēvičs minēto apgalvojumu dēvē par apmelojumu un sola cīnīties par taisnību pēc konsultēšanās ar advokātiem. Ministrs trešdien sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka nav izmantojis LOC pakalpojumus.

Komentāri (215)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu