Belēvičs atkāpies no amata; premjers norāda, ka viņš melojis (314)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) šodien Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) iesniedzis demisijas rakstu.

Kučinskis Belēviča demisiju ir pieņēmis un izdevis rīkojumu par viņa atbrīvošanu no amata, žurnālistiem apstiprināja pats premjers.

«Pamatojums no manas puses ir tāds, ka viņš meloja, ko vakar vakarā man arī atzina. Es domāju, ka ļoti labs risinājums bija mana vēršanās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), jo šodien, jebkurā gadījumā, ja nebūtu pats šo soli spēris, šie fakti acīmredzot būtu uzzināti,» sacīja Kučinskis.

Viņš pārmeta Belēvičam melošanu. «Ja esi ierauts kaut kur iekšā, jebkurā gadījumā, tas ir viens stāsts. Bet esi vīrietis un pasaki, ka esi to darījis!»

Premjers norādīja, ka čeku iespējamā viltošana gan vēl ir jāpārbauda, jo varētu būt, ka Belēviča uzrādītie čeki par maksājumiem privātklīnikai bija «kādi citi čeki».

Līdz ar Belēviča atkāpšanos veselības ministra pienākumi uz laiku tiek uzticēti satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS). Tomēr premjers pauda, ka iespējami ātrāk ir jāatrod jauns veselības ministrs, jo jābūt drošībai, ka iesāktās reformas nozarē turpināsies. Jaunajam ministram būs jāspēj tikt galā ar valdības rīcības plānā noteikto, sacīja Kučinskis.

Viņš atgādināja, ka šovasar ir jāsākas diskusijām par veselības aprūpes modeli, lai rudenī valdība varētu pateikt, «kā viss veidosies». Premjers piebilda, ka jau šobrīd notiek veselības ministra amata kandidātu apzināšana.

Vaicāts, vai Belēvičs pametīs arī Saeimu, premjers norādīja, ka šis jautājums ir jāuzdod pašam Belēvičam. «Bet manā skatījumā politiskā karjera ar to ir beigusies,» uzsvēra premjers.

Tikmēr Belēvičs aģentūrai LETA telefoniski atteicās atbildēt uz jautājumiem par savu demisiju, norādot, ka par to izteiksies priekšpusdienā gaidāmajā preses konferencē.

«Latvijas Avīze» trešdien vēstīja, ka Belēvičs, kurš apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā LOC, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Savukārt pats Belēvičs minēto apgalvojumu dēvēja par apmelojumu un solīja cīnīties par taisnību pēc konsultēšanās ar advokātiem. Ministrs trešdien sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka nav izmantojis LOC pakalpojumus. Belēvičs gan informēja, ka 25.maijā ir bijis LOC, taču ne tāpēc, lai veiktu kādas medicīniskās manipulācijas, bet gan saistībā ar amata pienākumu pildīšanu. Proti, tas bijis saistībā ar izskanējušo informāciju par LOC darbinieku iesaistīšanos koruptīvās darbībās. Savukārt medicīnisko palīdzību viņš ir saņēmis SIA «Ādažu privātslimnīca», par ko liecina arī viņam izsniegtie čeki.

Belēvičs pirmo reizi veselības ministra amatā stājās 2014.gada novembrī Laimdotas Straujumas (V) valdībā. Līdz ar Straujumas valdības demisiju šī gada februārī viņš amatu atstāja un no jauna to ieņēma jau Kučinska valdībā.

Belēvičs ir arī Saeimas deputāts un Latvijas Zaļā partijas valdes loceklis.

Komentāri (314)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu