KNAB turpina pārbaudi par Belēviču; kriminālprocess pagaidām nav uzsākts (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) joprojām prioritārā kārtā turpina pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju saistībā ar nu jau demisionējošā veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) iespējamo dienesta stāvokļa izmantošanu, apejot pacientiem noteikto rindas kārtību Latvijas Onkoloģijas centrā (LOC), aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB kriminālprocesu šobrīd nav sācis, taču nekomentē, vai Belēvičs ir izsaukts uz pārrunām un vai korupcijas apkarotāji ir uzklausījuši mediķus.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) vakar lūdza KNAB pasteidzināt izmeklēšanu saistībā ar Belēviča iespējamu dienesta stāvokļa izmantošanu, apejot pacientiem noteikto rindas kārtību.

Arī Belēvičs vakar uzsvēra, ka ir ieinteresēts iespējami ātrāk saņemt KNAB atzinumu, lai spertu tālākos soļus saistībā ar izskanējušo informāciju, ka viņš it kā ir izmantojis dienesta stāvokli, lai apietu pacientu rindas un veiktu medicīniskās manipulācijas LOC.

Tikmēr Belēvičs šodien Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) iesniedzis demisijas rakstu.

Laikraksts «Latvijas Avīze» (LA) trešdien vēstīja, ka Belēvičs, kurš apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā LOC, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Savukārt Belēvičs tobrīd minēto apgalvojumu dēvēja par apmelojumu un solīja cīnīties par taisnību pēc konsultēšanās ar advokātiem.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu