Latvijas Zaļā partija atvainojas sabiedrībai par radušos situāciju ar Belēviču (70)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Zaļā partija (LZP) atvainojas visai sabiedrībai, tostarp premjeram Mārim Kučinskim (ZZS), par radušos situāciju saistībā ar veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS/LZP), liecina politiskā spēka paziņojums medijiem.

«Veselības ministra Gunta Belēviča rīcība, paužot nepatiesu informāciju par viņam veiktajām medicīniskajām manipulācijām, nav ētiska. Šodien tiek sasaukta Latvijas Zaļās partijas (LZP) ārkārtas valdes sēde, kurā tiks apspriesti iespējamie veselības ministra amata kandidāti. Kamēr iespējamās kandidatūras nav saskaņotas ar kolēģiem no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), šobrīd LZP no plašākiem komentāriem atturēsies», informēja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Tavars apstiprināja, ka arī pats bijušais veselības ministrs Belēvičs ir lūdzis šo gadījumu izvērtēt LZP un ZZS valdēs, kā arī LZP Ētikas komisijā, kas arī tiks darīts. «Atvainojos visai sabiedrībai, tai skaitā ZZS premjerministram Mārim Kučinskim par radušos situāciju», pauda LZP valdes priekšsēdētājs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Belēvičs iesniedzis premjerministram Kučinskim demisijas rakstu.

Kučinskis jau ir sagatavojis rīkojumu par Belēviča atbrīvošanu. Šādi viņš rīkojies, jo Belēvičs ceturtdien atzinies melos. Pēc Kučinska norādītā, esot bijis pamats vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, jo tas esot devis signālu Belēvičam, ka patiesība tiks uzzināta. Par iespējamo Belēviča darbību Saeimā Kučinskis norādīja, ka tas jāizlemj viņam pašam, taču, viņaprāt, Belēviča politiskā karjera ir beigusies.

Jau ziņots, ka «Latvijas Avīze» sākotnēji rakstīja, ka Belēvičs iespējams bez rindas saņēmis pakalpojumus Latvijas Onkoloģijas centrā, bet piektdien avīze vēsta, ka patiesībai, iespējams, neatbilst ministra teiktais, ka viņš kopš 2004.gada nav izmantojis valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus.

Kučinska valdība tika apstiprināja 2016.gada 11.februārī.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu