Apinis: Notikušais pierāda, kāds Belēvičs ir draņķis (247)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) no amata atbrīvoti trīs cilvēki - valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga, valdes loceklis Viesturs Boka un demisionējušo veselības ministru Gunti Belēviču ārstējošais ārsts Viesturs Krūmiņš.

Intervijā Latvijas Televīzijai uz jautājumu, vai tā nav atriebība par to, ka Belēvičam neglaimojošie fakti nākuši gaismā, Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis atbildēja ļoti skarbi.

«Patiesībā tas tikai parāda, kāds viņš ir draņķis. Pilnīgi viennozīmīgi. Tāds viņš ir bijis visu mūžu, un tāds viņš ir arī tagad.

Katrā ziņā es lepojos ar to, ka es personīgi pazīstu Viesturu Boku, es lepojos ar to, ka es esmu bijis Viestura Bokas skolnieks, es lepojos ar to, ka pirms manis Viesturs Boka bija Latvijas Ārstu biedrības prezidents. Es lepojos ar to, ka Viesturs Krūmiņš ir visu laiku izcilākais vai viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas onkologiem, kas operē kā Dievs. Mēs lepojamies, ka Latvijā ir tādi cilvēki, kas šādi spēj strādāt un darīt cilvēkiem labu.»

Apinis uzsvēra,ka viņam patīk strādāt kopā ar Anitu Slokenbergu, viņš cer, ka visi trīs atgriezīsies darbā.

Uz jautājumu, vai faktā, ka nauda no Belēviča par ķirurģiskajām manipulācijām netika pieprasīta, daļēji nebūtu vainojami arī ārsti, Apinis atbildēja:

«Jūs nezināt, kādu viņš [Belēvičs] bija izraisījis teroru medicīnā. Visi no viņa baidījās. Viņš visiem nepārtraukti mēģināja piedraudēt ar kaut kādām sankcijām un savu politisko ietekmi un visu pārējo. Tā kā viņa politiskā nostāja, politiskais stils, kurā viss tika autokrātiskā vai šādā veidā organizēts, agri vai vēlu noveda pie tā, ka cilvēki baidījās no viņa paņemt pat santīmu. Es arī ne no viņa ņemtu piecus santīmus, nedz dotu.»

Komentāri (247)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu