Harija Potera izrādē uz skatuves neizmantos dzīvas pūces (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Teātra izrādes «Harry Potter and the Cursed Child» («Harijs Poters un nolādētais bērns») veidotāji atteikušies no dzīvu pūču izmantošanas uz skatuves.

Lēmums tika pieņemts pēc starpgadījuma pirmajā atklātajā mēģinājumā otrdien, kad pūce nepaklausīja komandai atgriezties pie dresētāja, bet tā vietā lidinājās pa zāli.

Ceturtdien tika izrādīta iestudējuma otrā daļa. Apmeklētājus «Plaza» teātrī Londonā sagaidīja zīme, kurā bija teikts, ka izrādēs vairs netikšot izmantoti dzīvi putni.

«Izrāde «Harry Potter and the Cursed Child» patlaban ir publisko mēģinājumu stadijā, kas ļauj radošajai komandai izdarīt izmaiņas un noslīpēt ainas pirms oficiālās pirmizrādes,» norāda producenti.

Viņi arī uzsvēra, ka pirms tam izrādē redzamajiem putniem esot nodrošināti visām prasībām atbilstoši apstākļi.

Dzīvnieku aizstāvju organizācija «People for the Ethical Treatment of Animals» (PETA) atbalstīja lēmumu.

«PETA uzteic producentu komandu, ka tā nākusi pie prāta un sapratusi, ka pūču izmantošana dekorāciju vietā ir pretrunā ar cieņu un labestību, ko māca Dž.K.Roulingas brīnišķīgās grāmatas,» teikts organizācijas paziņojumā. »«Harry Potter and the Cursed Child» tagad var pievienoties tādām novatoriskām teātra izrādēm kā «War Horse», «The Lion King» un «Running Wild», kas pierāda, ka teātrī nevajag izmantot dzīvniekus.»

Iestudējuma pirmizrāde notiks 30.jūlijā, bet dienu pēc tam grāmatas formātā iznāks luga, uz kuru izrāde balstīta.

Izrādē atspoguļota Harija Potera dzīve 19 gadus pēc notikumiem, kas aprakstīti rakstnieces Dž.K.Roulingas grāmatu sērijas pēdējā daļā «Harry Potter and the Deathly Hallows» («Harijs Poters un Nāves dāvesti»). Poters strādā Burvestību ministrijā un ir precējies. Viņa ģimenē ir trīs bērni.

Savukārt Hermione Grendžera precējusies ar bērnības draugu Ronu Vīzliju. Pāris audzina meitu.

Biļetes nonāca pārdošanā pagājušā gada oktobrī. Visi 175 tūkstoši biļešu tika izpārdoti 24 stundu laikā.

Izrāde Vestendā tiks izrādīta līdz 2017.gada maijam.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu