KNAB veicis pārbaudi arī Ādažu privātslimnīcā (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

 Korupcijas un noziedzības apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki šodien veica pārbaudi arī SIA «Ādažu privātslimnīca», kur ārstējies demisionējušais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Kā aģentūrai LETA pastāstīja ārsts Jānis Zaržeckis, KNAB pārbaudīja dokumentus, kas apliecina, ka ministrs ārstējies klīnikā, un pārliecinājās, ka viss bija kārtībā. Pretenziju pret klīniku KNAB nav, piebilda Zaržeckis.

Viņš arī apliecināja, ka līdzšinējais veselības ministrs Ādažu privātslimnīcā saņēmis veselības aprūpes pakalpojumus - viņam veiktas operācijas, ko Belēvičs arī publiski paudis.

KNAB nekomentē, vai Belēvičs ir izsaukts uz pārrunām un vai korupcijas apkarotāji ir uzklausījuši mediķus. KNAB vien norāda, ka joprojām prioritārā kārtā turpina pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju saistībā ar nu jau demisionējošā veselības ministra iespējamo dienesta stāvokļa izmantošanu, apejot pacientiem noteikto rindas kārtību Latvijas Onkoloģijas centrā (LOC).

KNAB šodien veica pārbaudi arī Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova aģentūrai LETA teica, ka KNAB darbinieki izvaicājot stacionāra «Latvijas Onkoloģijas centrs» (LOC) galveno ārstu Viesturu Krūmiņu, kurš operēja Belēviču. Krūmiņš šodien no amata uz laiku atstādināts. Iepriekš aģentūrai LETA Krūmiņš noliedza, ka veselības ministrs būtu bijis centra pacients.

Kā ziņots, Belēvičs ir saņēmis medicīniskas manipulācijas ārpus ierastās kārtības Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) operāciju zālē, bet par pakalpojumu maksa viņam neesot prasīta.

Iepriekš gan ministrs noliedzis, ka izmantojis LOC pakalpojumus un skaidrojis, ka medicīnisko palīdzību viņš ir saņēmis SIA «Ādažu privātslimnīca», par ko liecina arī viņam izsniegtie čeki.

Belēvičs šodien iesniedzis demisijas rakstu, un Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) viņa demisiju ir pieņēmis.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu