Sadursmēs Marseļā ievainoti 35 cilvēki (28)

LETA/AP/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Sadursmēs Marseļā, kas notika pirms un pēc Eiropas čempionāta finālturnīra spēles starp Anglijas un Krievijas izlasēm, ievainoti 35 cilvēki, svētdien paziņoja vietējā policija.

Reģionālās policijas priekšnieks Lorāns Nuness pauda, ka lielākā daļa no traumām ir maznozīmīgas, nespējot komentēt informāciju par britu fanu, kurš pēc mediju sniegtās informācijas «cīnās par dzīvību». Tiek vēstīts, ka smagi cietušais anglis galvas rajonā ticis sists ar «dzelzs stieni».

Savukārt arestēti tikuši astoņi cilvēki.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka sadursmēs iesaistījušies arī cilvēki no Latvijas - pieejamas bildes, kurās redzams, ka Latvijas komandas «Ventspils» fani, kas atbalsta Krievijas izlasi, lepojas ar angļu faniem atņemtu karogu.

Vardarbīgi incidenti, kuros iesaistīti futbola līdzjutēji, Marseļā notika arī iepriekšējās trīs dienas, lai gan varasiestādes bija apņēmušās nepieļaut sadursmes un vardarbības uzliesmošanu kā 1998.gada Pasaules kausa izcīņas laikā Marseļā, kad Anglijas un Tunisijas fanu kautiņos četri cilvēki tika sadurti un aptuveni 100 arestēti.

Pēc Anglijas un Krievijas spēles beigām liels bars Krievijas valstsvienības līdzjutēju iebruka angļu futbola fanu tribīnēs. Video fiksēts, ka Anglijas izlases līdzjutēji vienkārši metas bēgt no saniknotā bara un sākotnēji nekur tuvumā nav redzams neviens policists.

Policija piektdien Marseļā arestēja deviņus futbola līdzjutējus un pielietoja asaru gāzi, lai pārtrauktu viņu kautiņu. Policija atklāja, ka sešiem no arestētajiem tiks izvirzītas apsūdzības.

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) gatavojas sākt disciplināro izmeklēšanu par incidentiem pēdējo trīs dienu laikā, un sagaidāms, ka Krievijai tiks piemērotas sankcijas pēc stadionā notikušajiem uzbrukumiem.

Vardarbība sestdien uzliesmoja arī Nicā, kur svētdien gaidāma spēle starp Ziemeļīriju un Poliju. Policija ziņoja, ka ievainoti deviņi cilvēki, tostarp viens guvis smagus ievainojumus galvā, bet trīs arestēti. Vardarbību izprovocēja vietējie fani, kas sāka apmētāt ar pudelēm Ziemeļīrijas izlases atbalstītājus.

Anglijas un Krievijas izlašu cīņu Marseļā noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:0). Cīņas 73.minūtē Eriks Daiers vadībā izvirzīja Angliju, taču kompensācijas laikā Vasilijs Berezuckis spēja gūt vārtus un izraut Krievijas izlasei vienu punktu.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu