No vēža cietušus cilvēkus aicina pieteikties psihosociālās rehabilitācijas programmai (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tamara van Molken, CC BY-NC-ND 2.0

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība «Dzīvības koks» aicina cilvēkus, kuri cietuši no vēža, pieteikties psihosociālās rehabilitācijas programmai «Spēka avots», informēja biedrībā.

Kā skaidroja biedrībā, programma ir pasākumu kopums, kas sniedz pārbaudītu un profesionālu informāciju par onkoloģiju, dod iespēju tikt galā ar emocionālo pārdzīvojumu, kas radies slimības dēļ, kā arī programmas laikā uzzināt, kā iespējams turpināt dzīvot pilnvērtīgi - gan praktiskā veidā, gan psihoemocionāli.

Psihosociālās rehabilitācijas nometne «Spēka avots» ir piecu dienu intensīva programma, kas izstrādāta, balstoties Norvēģijas pieredzē. Tajā kā lektori piedalās onkologs, psihologs, psihoterapeits, fizioterapeits, imunologs, mākslas terapeits un citi ar onkoloģijas nozari saistīti speciālisti.

Šajā vasarā biedrība organizēs divas «Spēka avots» nometnes, kas norisināsies viesu namā «Orinoko», kas atrodas netālu no Kokneses. Pirmā nometne norisināsies no 31.jūlija līdz 5.augustam, bet otrā - no 14.augusta līdz 19.augustam. Katrā nometnē maksimālais dalībnieku skaits ir 24, līdz ar to biedrība aicina interesentus pieteikties savlaicīgi. Šis skaits izvēlēts, lai nodrošinātu kvalitatīvu rehabilitācijas procesu un pēc iespējas lielāku individuālo pieeju. Pieteikuma forma ir atrodama šeit: »

Biedrība «Dzīvības koks» šādu programmu realizē jau kopš 2009.gada. Taču, lai psihosociālā rehabilitācija būtu pastāvīgi pieejams pakalpojums dažādām sabiedrības grupām, ne tikai pacientiem, bet arī viņu tuviniekiem, šobrīd tiek veikta Dignājas muižas rekonstrukcija. Tajā psihosociālā rehabilitācija norisināsies pastāvīgi. Centrā paredzēts veidot īpašas grupas pēc dažādu vēža diagnožu veidiem, kā arī paredzētas grupas bērniem, kuri slimo ar vēzi, un viņu vecākiem, paredzētas ģimeņu rehabilitācijas programmas, jo vēzis bieži vien kopā ar cilvēku sagrauj arī ģimeni.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu