Foto: Identificēti 15 no Orlando apšaudē bojāgājušajiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Baisākā masu apšaude Amerikas vēsturē nakts klubā «Pulse» Orlando atņēmusi dzīvību desmitiem cilvēku, kas savas pēdējās dzīves stundas piedzīvoja patiesas šausmas. Vairāki no bojāgājušajiem identificēti, vēsta «Daily Mail». 

Jau vēstīts, ka svētdien geju klubā Orlando tika noslepkavoti 50 cilvēki, bet patlaban oficiāli identificēti 15 no upuriem. Aculiecinieki stāstījuši, ka uzbrucējs šāvis ar automātisko ieroci savus upurus nešķirojot, tāpēc izredzes izglābties tikpat kā neesot bijis.

Kad šaušana beidzot mitējusies, 50 cilvēki miruši, bet desmitiem smagi ievainoti. 39 cilvēki gājuši bojā klubā, bet 11 no gūtajām traumām miruši slimnīcā.

Pirmais no identificētajiem upuriem bijis Edvards Sotomajers, kurš bijis ceļojuma kompānijas «AlandChuck Travel» menedžeris. Viņa priekšnieks Als Fergusons atradies kluba ārpusē un atradies pie savas automašīnas, kad klubā atskanējusi šaušana, stāstījis Sotomajera partneris.

Viņš saņēmis no Sotomajera īsziņu, ka viņš ir iesprostots tualetē, bet ar viņu viss esot kārtībā. Tā arī bijusi pēdējā ziņa.

Sotomajers bijis īsts sava darba lietpratējs, ļoti rūpīgs, enerģisks un komunikabls, atklājuši viņa pazīstamie. Sotomajera brālēns pastāstījis, ka Edvards vienmēr viņu atbalstījis. Abi pirms nedēļas sarakstījušies «Facebook»: «Nevarēju pat iedomāties, ka tā būs pēdējā reize, kad runāšu ar viņu. To apzināties ir briesmīgi.»

23 gadus vecā farmācijas darbinieka Almodovara kaimiņi sacījuši, ka nogalinātā vīrieša vecāki laikā, kad viņa mātei atklāts vēzis, pārcēlušies atpakaļ uz Puertoriko. Almodovars bijis jaunākais ģimenē.

Viņš sašauts trīs reizes krūtīs, vēderā un citās ķermeņa vietās. Vēlāk viņš slimnīcā miris. Vīrieša māte stāstījusi, ka dēls publicējis «Snapchat» video, kurā redzams pa ceļam uz klubu «Pulse» dziedot un smejoties: «Kaut man būtu šis video, lai es viņu atcerētos mūžam.»

Guerero bijis tik noraizējies par to, kā ģimene reaģēs uzzinot par viņa seksuālo orientāciju, ka par to atklājis tikai šī gada sākumā, «CBS News» pastāstījis viņa brālēns Roberts. Tomēr ģimene bijusi pieņemoša. «Galvenais, ka viņš bija laimīgs!» sacījis nogalinātā vīrieša brālēns.

Uzbrukumā 53 cilvēki guva ievainojumus, bet pats slepkava apšaudē ar policiju tika likvidēts.

Par slaktiņu aizdomās turamais 29 gadus vecais Omārs Matīns bija islāmticīgs afgāņu izcelsmes ASV pilsonis, un šobrīd tiesībsargāšanas iestādes cenšas noskaidrot, vai viņam bijuši sakari ar islāma ekstrēmistiem.

Matīns bija precējies, un viņam ir dēls.

Ar teroristisko grupējumu «Islāma valsts» saistīti avoti jau uzņēmušies atbildību par šo slaktiņu. Šādu paziņojumu izplatījis par «ziņu aģentūru» dēvētais teroristiskās organizācijas atzars «Amaq».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu