Kam un cik ziedojis Belēvičs? (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs vairākiem politiskajiem spēkiem kopumā ziedojis 33 268 eiro, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja informācija.

Kopumā kopš 2004.gada Belēvičs veicis sešus ziedojumus. Tie pārsvarā veltīti Latvijas Zaļajai partijai un Zaļo un zemnieku savienībai. Vienu reizi 711 eiro viņš pārskaitījis partijai «Reģionu alianse». Pēdējais ziedojums veikts pērn novembrī, kad Latvijas Zaļajai partijai (LZP) Belēvičs atvēlējis 700 eiro.

Belēviča iespējamā amata pēctece Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Anda Čakša partijām līdz šim nav ziedojusi.

Jau ziņots, ka bijušais veselības ministrs Belēvičs nolicis Saeimas deputāta mandātu. Pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, Belēvičs piektdien atkāpās no amata. Tāpat viņš paziņoja par izstāšanos no LZP.

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) ir piedāvāts veselības ministra amatam virzīt Čakšas kandidatūru. Sagaidāms, ka šodien Čakšas kandidatūra tiks nominēta oficiāli.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu